Cât de necesare sunt pentru biserici sistemele de sonorizare?

Întrebare: 

Bună ziua! Am şi eu o nedumerire, văd din ce în ce mai multe biserici dotate cu sisteme audio profesionale. Preţurile echipamentelor nu sunt exorbitante, dar totuşi poate s-ar putea face altceva cu banii aceia. Ce părere aveţi despre montarea sistemelor de sonorizare în biserici, chiar sunt ele utile?

Biserica are nevoie de sisteme de sonorizare

 

Există o părere preconcepută, conform căreia chemarea Bisericii este să fie doar o organizație de caritate. Biserica, în primul rând, este adunarea tuturor ucenicilor lui Isus Hristos care se adună împreună și învață să păzească tot ce a poruncit Domnul Isus Hristos. La serviciile divine ale bisericii se propovăduiește Evanghelia și sunt predicate tainele Împărăției lui Dumnezeu. Unele comunități (biserici locale) au un număr mic de oameni, dar altele ajung până la mii și zeci de mii de membri. De aceea, sistemele de sonorizare sunt absolut necesare dacă vrem ca fiecare creștin și vizitator să audă și să înțeleagă Cuvântul lui Dumnezeu care este predicat. 

 

Sistemele de sonorizare mai sunt necesare și pentru calitatea închinării prin cântări și ca să-l provoace și ajute pe fiecare creștin să ia parte la această închinare. Este adevărat, însă, și aceea că atunci când sonorizarea este exagerată, creștinii încetează să mai ia parte la închinare. Domnul să ne ajute să folosim cu înțelepciune tehnologiile moderne pentru propovăduirea Evangheliei și lărgirea Împărăției Lui.