Sfaturi pentru învățători – #3 (planul lecției)

La Institutul de Studiu Biblic Inductiv studenții sunt învățați în cele mai mici detalii cum să alcătuiască un plan bun de predare și cum să urmărească acest plan. În această postare voi da câteva sfaturi utile pe care le-am dat zilele trecute unui profesor: 

 

1. Nu fi prea dependent de planul scris care stă la tine pe masă. Nu privi în plan mai mult decât privești la oameni. Discută și interacționează cu oamenii, nu cu foaia pe care este scris planul lecției. 

 

2. Memorizează punctele principale din plan și astfel nu va fi nevoie să revii din nou și din nou sau toată lecția să privești doar la plan. 

 

3. Ca să memorizezi ușor planul, fă-l simplu, din mai puține puncte, să fie clar, ușor de urmărit și pentru tine și pentru studenți. 

 

4. Fii flexibil la lecție și, dacă este nevoie, fă schimbări în planul tău potrivit cu situația, dar niciodată nu schimba pe ceva de calitate mai mică. 

 

Dacă vreți să învățați în profunzime cum se face un plan de lecție și cum se predă eficient Biblia, vă invit la sesiunile care se vor desfășura în curând în Moldova: 

 

Sesiunea de pregătire a liderilor în lucrarea cu copiii – 3-15 august

Sesiunea Planificarea Timpului – 7-18 septembrie

Sesiunea Consiliere Spirituală – 21 septembrie – 2 octombrie.