Seminar de pregătire pentru lideri în lucrarea cu copiii și profesori de școală duminicală

Asociația „Învățătură din Cuvânt – Precept Ministries Moldova” a organizat un seminar pentru liderii în lucrarea cu copiii și pentru profesori de școală duminicală și Religie. În cadrul seminarului participanții au parcurs manualul de studiu biblic inductiv ”Cum să descifrăm codul Legământului”, predat de Erika Maiko și Lenuța Suman, profesoare în cadrul Institutului de Studiu Biblic Inductiv din Moldova.

Societatea în care trăim are nevoie de Dumnezeu și în special copiii, cei care absorb orice informație. Să studiezi cu ei nu este ceva banal sau ușor, ci trebuie să fie o pregătire serioasă. Tocmai din acest motiv organizăm astfel de seminare, pentru că este foarte important ca orice părinte și lucrător în domeniul copiilor să fie bine echipat pentru a le vesti Evanghelia. Noi suntem cei care trebuie să venim cu o alternativă și anume cu învățătură din Cuvânt, ca ei să știe de unde pot să primească răspunsuri la întrebări și ca acestea să fie conform Cuvântului, spre binele și spre mântuirea sufletelor lor.” (Erika Maico)

Acest manual prezintă legămintele pe care le-a făcut Dumnezeu cu poporul Său

Manualul ”Cum să descifrăm codul Legământului” prezintă legămintele pe care le-a făcut Dumnezeu cu poporul Său.
Cursul este alcătuit din 8 lecții, iar fiecare lecție este divizată în 5 compartimente pe zile.

Subiectul abordat în acest manual este ceea ce-l face deosebit. Ca și doctrină, este studiat în profunzime subiectul Legămânului și este foarte important ca fiecare copil, încă de mic, să cunoască acest concept-cheie din Biblie. În dependență de cât mai mult cunoști acest adevăr, aceasta îți influențează trăirea cu Dumnezeu. De asemenea, cartea aceasta îi pune pe copii în fața unei alegeri și anume să intre în Noul Legământ cu El.” (Lenuța Suman)

Acest seminar oferă metode practice de predare

Participanții au afirmat că acest seminar îi ajută să cunoască diverse metode eficiente și interactive în predarea acestui curs la copii.

„Împreună cu soțul și cu unii dintre ucenicii noștri am hotărât să venim la acest seminar, pentru că suntem implicați în lucrarea cu sportul, iar majoritatea dintre ei sunt copii. Știam că și de data aceasta vor fi idei noi de predare, ceea ce ne ajută să fim cât mai eficienți în lucrare și să le predăm Cuvântul într-un mod cât mai interesant. În continuare, desigur vom preda acest curs copiilor și sperăm ca ei să înțeleagă și să intre în Noul Legământ cu Domnul Isus.” (Marika Ilescu)

„În primul rând știu că toate seminarele organizate din partea studiului inductiv sunt clare și de foarte mare ajutor și m-au cointeresat anume ca să mă ajute în lucrarea cu copiii. Am fost convinsă că voi pleca de aici cu materiale noi și idei noi. Mi-a plăcut cartea aceasta și, desigur, o voi preda mai departe.” (Oprea Cristina)

Seminarul s-a desfășurat în data de 6 octombrie la Chișinău, în incinta bisericii „Harul”de pe str.Ciocârliei 2/8.