Este păcat pentru o fată să se sărute doar pentru a fi acceptată de alții?

Întrebare:

Bună seara! Aș dori să vă adresez o întrebare care nu m-am lămurit destul când am citit despre sărut pe site-ul dumneavoastră. Când eram in clasa a 7-a, cum este pe vremea asta, am sărutat un băiat doar pentru a fi la fel ca fetele din anturajul meu. Nu aveam niciun interes pentru el, deși el mă plăcea, și regret enorm că am făcut asta. Mă gândesc acum cum am putut face așa ceva, când eu îmi doream, și îmi doresc în continuare, să nu mă ating de niciun băiat până când Dumnezeu mi-l va da pe cel potrivit. Menționez că nu mă grăbesc să am pe cineva, să sărut pe cineva, ci aștept momentul când Dumnezeu vrea asta. El știe până la urmă de ce am nevoie… Nu mă consider ,,curată” că am lăsat un băiat sa mă atingă înainte de cel cu care îmi e scris să fiu. E un păcat? Doamne ajută!

Influența prietenelor

Am răspuns la această întrebare în articolul “Poate fi sărutul considerat adulter?” şi am mai abordat subiectul în articolul “Este permis sărutul cu logodnica?” Soţia mea de asemenea a scris despre sărut în articolul “Sunt permise săruturile în perioada logodnei?”.

Însăşi faptul că acum nu vă mai consideraţi curată este o dovadă că şi conştiinţa personală vă condamnă cu privire la această faptă. Iar conştiinţa personală exprimă legea lui Dumnezeu care a fost pusă deja în fiecare om de către El. Unii au căutat să astupe această lege a conştiinţei personale până acolo că nu-i mai aud de fel vocea.

Vă felicit pentru faptul că aţi fost înţeleaptă şi v-aţi oprit la timp din această pornire rea şi pentru felul înţelept în care gândiţi acum cu privire la viitoarea căsătorie.

Mai trebuie să înţelegeţi că nu doar din pricina acelui sărut, ci încă din alte multe pricini nu sunteţi curată înaintea lui Dumnezeu tot aşa ca şi toţi restul oamenilor. Biblia spune că toţi oamenii au păcătuit şi că plata păcatului este moartea, dar darul fără plată a lui Dumnezeu este viaţa veşnică în Hristos Isus. Grăbiţi-vă să intrați în Noul Legământ prin credinţă în Domnul Isus Hristos pentru că doar aşa veţi primi o iertare deplină de toate păcatele pe care le aveţi şi vă va fi dat Duhul Sfânt de la Dumnezeu care este arvuna moştenirii vieţii veşnice şi  odată cu Duhul Sfânt veţi primi şi puterea să trăiţi o viaţă sfântă şi curată. Aşa să vă ajute Dumnezeu.