Şapte (7) motive pentru fiecare creştin să-şi facă un blog

Blogul este un site pe Internet care este înoit sistematic, sau o metoda de a publica informaţii pe internet în mod sistematic. Portalul http://www.moldovacrestina.md este un blog. În acest articol voi prezenta şapte motive pentru fiecare creştin să-şi creieze un blog.

1. Este simplu a crea un blog

Cel puţin la http://www.wordpress.com poţi face acest lucru în câţivai paşi simpli. Dacă ai un domen personal al tău, poţi să descarci WordPress pe spaţiul propriu de pe Internet şi să creiezi un blog care poate fi modificat după bunul tău plac.

2. Este gratis

Am găsit pe Internet o listă cu multe posibilităţi pentru a crea un bolg şi al găzdui gratis. De multe ori mă mir să văd cum cele mai bune lucruri se oferă gratis oamenilor, dar puţini profită de ele. Tot aşa este şi cu mântuirea (salvarea) de la pierzarea vieşnică. Se oferă gratis, dar cât de puţini oameni profită de ea. De fapt, nu chiar gratis… Noi o primim gratis, dar pentru mântuirea noastră a fost plătit mult. Iată preţul:

Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe Singurul Lui Fiu pentru ca oricine crede în El să nu piară ci să aibă viaţă veşnică. (Evanghelia după Ioan 3:16)

3. Mărturia personală

O poţi face accesibilă tuturor prietenilor tăi la orice timp. Cei care ajung să te cunoscă prima dată, pot găsi şi citi mărturia ta personală despre felul cum L-ai cunoscut pe Hristos şi astfel, să dorească şi ei să-ţi urmeze exemplul. Mărturia personală despre experienţele cu Dumnezeu totdeauna a avut un impact mare în vieţile altor oameni.

4. Contribuie la o prezenţă sănătoasă şi puternică a mesajului Evangheliei pe Internet.

Îmi pare atât de rău să văd cum internetul  pe lângă lucrurile bune şi resursele bogate, abundă cu tot felul de mesaje ce propagă materialism, moralitate, ateism, etc. Creştinii au datoria să profite de această oportunitate a secolului nostru şi să o folosească la maxim pentru propovăduirea Evangheliei şi a valorilor creştine. Dacă îţi creiezi un blog personal, fără îndoială că prin aceasta vei aduce o ocntribuţie la răspândirea mesajului Evangheliei.

5. Împărtăşeşte experienţele tale cu alţii

Fiecare om posedă un anumit bagaj de cunoştinţe şi experienţe care le poate împărtăşi cu alţii şi chiar aceasta să fie un prilej pentru a le vesti oamenilor şi Evanghelia. Fiii noştri David şi Daniel şi-au creat şi ei câte un blog personal ca să împărtăşească cu alţii lucrurile interesante pe care le află din cărţile ce le citesc. Împărtăşeşte şi tu experienţele tale.

6. Invită oamenii la biserica ta sau la grupul unde studiezi Biblia

Poţi folosi blogul tău personal pentru a anunţa pe oameni despre activităţile de la biserica de unde faci parte şi astfel, în cazul când uiţi vre-o dată să anuţi pe oameni direct sau prin telefon, ei pot şti care este programul bisericii vizitând blogul tău personal.

7. Întreţine o părtăşie sănătoasă cu alţi creştini

Aceasta este posibil prin intermediul blogului care este un site interactiv. Oamenii care vizitează şi citesc articolele tale, pot la orice moment să-ţi trimiăt un comentariu, tu poţi să le răspunzi la comentariile lor aşa cum am făcut în acest articol.

Nu amâna! Deschideţi azi un blog şi scrie, scrie, scrie!