Să nu distrugem viețile copiilor | Editorial Radu Blendarencu

Vrem binecuvântarea asupra țării noastre dar ea nu vine. Sau vrem binecuvântarea asupra familiilor noastre, dar nici de data aceasta nu vine, tocmai pentru că nu vrem să înțelegem că deciziile noastre spirituale ne afectează direct. Am trecut și eu prin anii de școală, dar nu îmi amintesc ca vreodată să sărbătorim evenimente închinate forțelor oculte, sau evenimente cu caracter imoral. Mă refer în primul rând la aceea că cele mai multe școli vor celebra Halloween-ul, iar mai apoi sărbători de genul Dragobetelor. Ambele din aceste așa zise sărbători, practic impuse deja pentru a fi sărbătorite afectează grav tânăra generație atât de încercată.

Îmi este milă de tinerii din ziua de azi, când mă gândesc la viitorul lor. Pe lângă faptul că încet dar sigur devin sclavii telefoanelor și internetului, sărbători de genul celor sus amintite, le distrug inocența și viitorul. Spre marele nostru har, noi nu am avut așa ceva. Tot ce știam noi era să învățăm și să alergăm în curte, iar tinerii de azi au căzut pradă modernismului fals și al acestei adevărate industrii diabolice cu accesorii macabre: măşti, costume de vampiri, schelete, diavoli sau fantome. Copiii se costumează şi merg la colindat, din casă în casă, gazdele fiind obligate să îi primească şi să le dea bomboane, altfel riscă să fie speriaţi de către participanţi. Iar alţi tineri, mai curajoşi, merg în noaptea Haloweenului în cimitire şi se distrează făcând ocultism şi spiritism. Iată tabloul care pentru unii pare inocent, dar care în realitate are o mare încărcătură spirituală și evident cu consecințe grave asupra celor implicați.

Să nu ne mai mire faptul că avem o generație rebelă, din vocabularul și comportamentul cărora lipsesc lucrurile elementare ale bunului simț. Conducerea insitutuțiilor de învățământ ar trebuie după mine să nu accepte sub nici o formă astfel de ,,sărbători,, care distrug viețile copiilor noștri. Mai mult decât atât am întâlnit profesori care au dat o altă denumire a acestui eveniment, dar evident esența este aceeași. Scuza și motivația principală a celor care recurg la astfel de evenimente este că doar se distrează un pic. Astfel de distracții, vor aduce blestemul asupra tuturor celor implicați. Oricât de inofensivă ar părea la prima vedere astfel de manifestare şi oricât de multă bucurie ar aduce copiilor, fapt pentru care mulţi părinţi sunt confuzi, conţinutul său ne duce în lumea întunericului, nu în împărăţia luminii. Subtilitatea răului din conţinutul său este foarte mare pentru că întruchipează una dintre metodele multiple de amăgire şi înşelare folosite de diavol şi este cea mai potrivită pentru sufletele lipsite de discernământ ale copiilor. Iar când aceștia se deghizează în înfăţişări malefice nu este o aplicare spre bine şi frumos, ci spre chipul diavolului, iar cuvintele trick or treat (ne daţi ori vă bântuim) nu este un simplu joc, ci o aderare la lucrarea răului, cu nebănuite consecinţe pe plan emoţional şi comportamental. Și apoi ne mai întrebăm de ce tânăra generație se poartă atât de vulgar, rebel, și lipsit de bun simț. Apostolul Petru ne îndeamnă: ,,Fiți treji, și vegheați! Pentrucă protivnicul vostru, diavolul, dă târcoale ca un leu care răcnește, și caută pe cine să înghită.” Este exact ceea ce vrea să facă diavolul și prin aceste manifestări rele, dar care noi le-am împodobit cu cuvinte de genul “manifestări cultural educaționale”.

Dumnezeu să ne dea mult discernământ pentru a spune la oameni despre implicațiile rele unor asemenea evenimente, și să le dăm alternativa Domnului Isus, care ne cheamă la lumină, pace, bucurie și speranță.