Ce rol are Biblia în credinţa (religia) ta?

Valoarea Bibliei în viața creștinului

Într-o zi am avut discuţii interesante cu un creştin şi un musulman…

Opinia “creştinului”

În drum spre  biserică, am văzut o iconiţă lângă volanul şoferului. L-am întrebat cine este pe icoană şi mi s-a spus că este Sfântul Nicolae. Atunci, l-am întrebat de ce a ales să poarte în maşină iconiţa Sfântului Nicolae şi ce ştie despre acest sfânt. Pentru că nu a putut să-mi răspundă nimic, l-am întrebat dacă este ortodox şi apoi l-am mai întrebat dacă citeşte Biblia. Aici am primit răspunsul bombă: “Nu, eu nu citesc Biblia, eu am credinţa mea…”. După părerea lui Biblia nu are nimic a face cu Biserica Ortodoxă de care aparţine el.

Opinia musulmanului

La întoarcere de la serviciul divin al Bisericii, am mers în maşină cu un musulman, care mi-a spus că citeşte Coranul şi că nu crede că Isus Hristos este Fiul lui Dumnezeu pentru că, zice el, Dumnezeu nu poate avea Fiu. L-am întrebat dacă a citit şi celelalte cărţi despre care Coranul spune că sunt sfinte şi anume: Tavrat, Zabur şi Ingil (Tora, Prorocii şi Noul Testament). Mi-a spus că nu le-a citit, pentru că Coranul deja conţine învăţăturile care sunt în celelalte Cărţi Sfinte, adică în Biblie. Atunci i-am spus că eu am citit Tavrat, Zabur şi Ingil, dar am citit şi Coran şi am găsit mari contradicţii între învăţătura Coranului şi cea a Bibliei (Tavrat, Zabur, Ingil). De ce nu vrea şi el să citească singur cărţile Sfinte şi să vadă dacă se află pe o cale dreaptă? Când Apostolul Toma l-a întrebat pe Domnul Isus care este calea spre Dumnezeu…

Isus i-a zis: „Eu sunt Calea, Adevărul şi Viaţa. Nimeni nu vine la Tatăl decât prin Mine. (Ioan 14:6)

Şi a mai spus Isus:

Cercetaţi Scripturile, pentru că socotiţi că în ele aveţi viaţa veşnică, dar tocmai ele mărturisesc despre Mine. (Ioan 5:39)

Dar tu ce credinţă ai şi ce rol are Biblia în credinţa ta?