Este îngăduit unei femei să întrețină relații intime cu soțul care divorțează de ea?

Întrebare:

Eu și soțul meu suntem în proces de divorț pe care el îl solicită. La moment este într-o relație cu o altă femeie, dar ocazional vrea să întrețină relații sexuale și cu mine. Deși se jură că nu are relații sexuale cu celaltă femeie, el spune că o iubește, aproape în fiecare noapte rămâne să doarmă la ea, iese în oraș cu ea, pleacă împreună să se odihnească în vacanță. El mai spune că ei au discutat și au ajuns la înțelegerea să nu aibă relații sexuale până se încheie divorțul. Este imoralitate sexuală dacă eu o să mă culc cu el? Este intimitatea noastră posibilă dacă la moment încă suntem căsătoriți?

Ceea ce spune și face soțul dumneavoastră mi se pare o totală obrăznicie și urâciune. Chiar credeți că el poate să meargă cu acea femeie în vacanță, să doarmă la ea acasă în fiecare seară, să spună că o iubește și să nu întrețină relații sexuale cu ea?

Sfatul pe care vi-l dau este să-i spuneți categoric că atât timp cât el are intenții să divorțeze și să meargă cu o altă femeie nu puteți și nu veți mai întreține relații sexuale cu el. El ce, vă tratează ca pe un obiect fără suflet? Sau ca pe o prostituată pe care nu trebuie să o plătească? Din ce îmi scrieți și din felul cum vă vorbește el mi se pare că a reușit să vă manipuleze și până acum în cel mai obraznic mod și tot asta face și acum cerându-vă să întrețineți relații sexuale cu el.

Spuneți-i că până nu întrerupe orice relații cu acea femeie, nu se pocăiește de păcatul lui și nu se întoarcă cu toată inima la dumneavoastră nu mai puteți avea nici un fel de relații pentru că el vă calcă în picioare și pe dumneavoastră și legământul căsătoriei instituite de Dumnezeu.  În măsura în care ține de dumneavoastre, nu-i permiteți să facă aceasta. Dumnezeu să vă de acum putere să treceți peste această încercare, să vă vindece sufletul și să vă dea mântuirea Lui.