Cum să te porți când îți face curte băiatul de care nu-ți place?

Cum să refuzi băiatul care îți face avansuri și pe care nu îl placi? Cum să îl faci să îți dea seama că nu ai sentimente pentru el? În acest articol voi încerca să sfătuiesc o fată care mi-a adresat următoarea întrebare:

Ce să faci când un băiat se comportă ceva mai deosebit cu mine decît cu altele, e evident! Nu vreau să dau nici băiatului speraţe false. De exemplu, este foarte atent la ce spui, se interesează prea insistent de starea ta, te serveşte cu mîncare, îţi oferă locul. Prea mult „respect” pentru nişte simpli colegi. Acum e clar, sunt intenţii ceva mai „speciale”, probabil, şi are ceva sentimente pe care tu ca fată (sau poate băiat)nu le ai. E bine să accepţi toate aceste lucruri? Eu, care nu simt nimic, nu-mi pare ceva normal şi cred că ar fi bine să-şi de-a seama de acest lucru şi el.

refuzi băiatulÎn Sfânta Scriptură și fetele și femeile sunt îndemnate să se poarte cu rușine și sfială și să aibă un duh blând și liniștit, căci aceasta este podoaba care Îi place lui Dumnezeu, dar le place și oamenilor.

Dacă unui băiat îi va plăcea de tine, este de așteptat să-ți facă curte, mai ales dacă nu este creștin. De la tine se așteaptă o purtare înțeleaptă, indiferent de faptul dacă ai sau nu ai vreun sentiment față de el. Și ai grijă să-ți păzești inima și să nu dai voie să crească în ea nici un sentiment care să fie împotriva învățăturii sănătoase a Domnului Isus pe care o urmezi. Nici prin minte să nu-ți treacă că ai putea să accepți căsătoria cu un necredincios, căci atunci ai cădea de la credință.

Dacă ți se pare că atenția băiatului față de tine este exagerată, s-ar putea să ți se pară doar. Este normal ca un bărbat să știe a fi atent și să se poarte cu respect și înțelepciune cu fetele și femeile care sunt în același colectiv cu el, indiferent că este la școală sau la serviciu. Dacă crezi că are sentimente anumite față de tine, fii sigură că mai devreme sau mai târziu ți le va spune și atunci îi vei putea răspunde.

Dacă este un băiat necredincios, spune-i Evanghelia și invită-l la biserica ta. Spune-i și lui și la toți colegii și invită-i pe toți la biserică. Dacă băiatul necredincios va dori să te ceară în căsătorie să-i spui mai intâi că tu aparții Domnului Isus Hristos, că faci parte din Noul Legământ și că vei merge în căsătorie doar după un bărbat neprihănit care face parte din același legământ cu tine. Apoi, să-i spui lui că îl îndemni să intre în Noul Legământ cu Domnul Isus Hristos ca să primească iertarea de păcate și darul vieții veșnice. Dar mai spune-i să nu devină cumva creștin doar ca să se căsătorească cu tine sau cu o altă fată creștină.

Dacă este credincios băiatul, când te va cere în căsătorie să răspunzi cu înțelepciune și cu tot respectul. Să-i mulțumești că a pus preț pe tine până acolo că ar dori să între în legământul căsătoriei, dar spune-i că nu ai sentimentele necesare pentru a intra într-un astfel de legământ.

Domnul să te binecuvânteze și să-ți dea înțelepciune în toate împrejurările și discuțiile ca să fie slăvit Dumnezeu prin tot ce spui și faci.