Este permisă recăsătorirea femeii care a divorţat înainte de pocăință?

Întrebare:

Am divorţat de soţul meu cu câteva luni în urmă din pricina adulterului comis de ambele părţi. După divorţ m-am pomenit rătăcită şi trăind în păcat. Sunt cuprinsă de ruşine. După aceste întâmplări mi-am găsit refugiul în Biblie. Citesc şi caut să înţeleg cele scrise. Am 26 de ani şi întrebarea mea este următoarea: Din moment ce Biblia învaţă să-ţi ceri iertare şi Dumnezeu îţi iartă păcatele în Numele Domnului Isus Hristos şi dacă renunţi la căile tale vechi şi păcatele îţi sunt uitate de Dumnezeu, deci, dacă eu decid să mă recăsătoresc va fi aceasta preacurvie din moment ce eu am fost căsătorită anterior? Vă rog să mă ajutaţi pentru că sunt foarte încurcată şi pierdută. Dumnezeu să vă binecuvânteze împreună cu familia şi învăţătura pe care o daţi oamenilor.

Este permisă recăsătorirea femeii care a divorţat înainte de pocăință?Slăvit să fie Domnul pentru iertarea care ţi-a dat-o şi care o dă la toţi păcătoşii când vin la El după ea. Dacă căutaţi să citiţi şi să credeţi adevărul din Sfintele Scripturi, poate primea şi soţul Evanghelia, întraţi împreună în Noul Legământ şi nu ajungeaţi la divorţ. Dar, acum nu mai puteţi întoarce vremea înapoi.

Pentru că nu ai iniţiat divorţul înainte de încheierea Noului Legământ şi pentru că legământul căsătoriei primei căsătorii nu mai este valabil din moment ce aţi divorţat, nu ai o interdicţie din partea lui Dumnezeu să te căsătoreşti acum, fiind creştină, dar te poţi căsători doar cu un bărbat care este şi el copilul lui Dumnezeu născut din nou. Eu însă te sfătuiesc să faci următoarele acum.

Nu ştiu dacă ai mers să-i spui soţului despre iertarea care ai primit-o. Dacă nu, telefonează-i şi aranjează să aveţi o întâlnire cu el la care să-i spui despre ce a făcut Dumnezeu în viaţa ta, despre iertarea care ai găsit-o la Dumnezeu şi că ai primit împreună cu ea şi darul vieţii veşnice. Dăruieşte-i soţului o Biblie şi îndeamnă-l să între şi el în Noul Legământ.

Dacă el va deveni copilul lui Dumnezeu şi nu este încă recăsătorit poate ar fi o posibilitate să refaceţi căsătoria dacă există o dorinţă reciprocă.

Printre ucenicii mei există câteva familii care au trecut exact prin astfel de situaţii grele şi tocmai atunci unul din parteneri s-a întors la Dumnezeu, apoi a spus Evanghelia celuilalt care tot a ales să între în Noul Legământ, apoi şi-au refăcut căsătoria şi acum sunt foarte fericiţi şi împliniţi slujind lui Dumnezeu împreună.

Vă invit să citiţi şi articolul “Este permisă recăsătorirea unei persoane divorţate care se întoarce la Dumnezeu?