Monumentul ”Dragostea Adevărată Așteaptă” NU a fost plagiat

Ținând cont de învinuirile aduse în legătură cu monumentul ”Dragostea Adevărată Așteaptă” vrem să aducem clarificări în acest sens.

Cornel Golovatîi, designerul ce a elaborat lucrarea pentru proiectul ”Dragostea Adevărată Așteaptă” a menționat următoarele cu privire la aceste acuzații:

”…nu înțeleg care ar fi motivul pentru comparație, nu au nimic în comun. Configuratia volumetrică, aspectul are un efect diferit. Aici sunt de părerea că lucrarea noastră este mult mai expresivă. Nu vreau să mă opresc la o critică oarecare cum și-a permis Stamati, pentru că nici nu văd să merite o analiză. Unica tangeță apare în sarcina de proiectare având la bază dragostea și nu cred ca o inimă de culoare galbenă ar putea-o cineva percepe corect. La fel, nu văd o asemănare în îmbinarea volumelor.

În structura monumentului nostru toate elementele sunt argumentate începând de la ceas, ce reprezintă timp și cu legămintele în jumătatea de inimă care au semnat să-și aștepte cealaltă jumătate în curăție. 

Și dacă ar fi vorba despre ideea conceptului, atunci am fost inspirat de logotipul ”Dragostea Adevărată Așteaptă” care, în cele 2-3 zile în care am făcut schița, mi-a fost unica sursă de inspirație.

Acuzația este absurdă. Cu același succes ar putea învinui designerii BMW pe cei de la Mercedes.”

 

Echipa proiectului ”Dragostea Adevărată Așteaptă” a menționat absurditatea acestor acuzații:

”Nu am văzut anterior această Bancă a Îndrăgostiților. După elaborarea logo-ului de către Mihai Brînză, designerului i s-a înaintat sarcina de a elabora designul monumentului ce va reprezenta proiectul care să conțină obligatoriu elementele: inimă, ceas și bancă, așa cum urma să fie amplasată într-un parc. Aceste elemente în ansamblu au fost gândite să reprezinte ideea așteptării în curăție până în ziua nunții, mesaj subliniat inclusiv de culori – alb și roșu.

Monumentul era menit să întărească proiectul DAA în desfășurare, iată de ce a fost pus sens în fiecare element al acestuia.”

Discuții referitor la aceste acuzații au fost duse și pe facebook. Comentatorii sunt în mare parte de părere că acuzațiile sunt nefondate: