Este corect să recurgem la prognoze pentru a determina genul copilului?

Dacă îți dorești o fetiță sau un băiețel, medicii pot calcula la ce vârstă și în ce lună să rămâi însărcinată ca să ai un copil cu genul pe care ți-l dorești, băiețel sau fetiță. Aș vrea să știu dacă e corect sau nu din perspectiva lui Dumnezeu.

Dumnezeu decide sexul copilului! 

Biblia nu acuză această practicădar nu știu cât de reală și veridică este ea. Acestă programare nu oferă șanse sută la sută. Probabilitatea de avea sexul dorit la copil este de 80%. Deci, oricum Dumnezeu în înțelepciunea Sa nepătrunsă decide ce să ne dea, băiețel sau fetiță.

Tu mi-ai întocmit rinichii, Tu m-ai ţesut în pântecele mamei mele:Te laud că sunt o făptură aşa de minunată. Minunate sunt lucrările Tale şi ce bine vede sufletul meu lucrul acesta!Trupul meu nu era ascuns de Tine, când am fost făcut într-un loc tainic, ţesut în chip ciudat, ca în adâncimile pământului. Când nu eram decât un plod fără chip, ochii Tăi mă vedeau; şi în cartea Ta erau scrise toate zilele care-mi erau rânduite, mai înainte de a fi fost vreuna din ele. Cât de nepătrunse mi se par gândurile Tale, Dumnezeule şi cât de mare este numărul lor!(Psalmul 139: 13-17)

Este o decizie a familiei

Este bine să aveți o discuție cu soțul și să decideți împreună cum să procedați. Dacă decideți să apelați la astfel de calcule și conștiința nu vă mustră, mergeți la un medicul ginecolog, dacă e posibil creștin, care vă poate calcula și sfătui mai bine. Dar nu vă puneți toată speranța în astfel de programări, ca să nu rămâneți dezamăgită. Și fiindcă Dumnezeu întocmește în pântecele mamei un copilaș…

Este bine să te rogi 

Dumnezeu nu este împotriva dorințelor noastre(Psalmul 20:4). De ce să nu vorbim cu Tatăl nostru ceresc despre ceea ce ne dorim noi ca familie ? Noi ne-am rugat mult pentru ambii copii. Eu mi-am dorit foarte mult să am primul băiat, pentru că nu am avut un frate mai mare. Și Domnul ne-a dat un băiețel scump. Cu al doilea copil, ne-am rugat și doream să calculăm cumva ca să avem fetiță, dar Dumnezeu ne-a dat o fetiță scumpă la timpul potrivit de El, fără prognoze și planificări.  

Până la urmă fiecare copil e unic, chiar dacă ai vreo 5 băieți sau vreo 5 fete, fiecare are personalitatea lui, caracterul lui și e interesant în felul lui. Important e să-i creștem în ascultare de Cuvânt și să fim exemple pentru ei!

Copiii sunt o binecuvântare de la Dumnezeu indiferent de gen!