Cum să te protejezi de presiunile imoralităţii sexuale din jur?

Oricine înţelege ce este imoralitatea sexuală şi consecinţele grave pe care le aduce desfrânarea, îşi va pune întrebarea ce să facă pentru a se proteja de presiunea imoralităţii sexuale din jur. Reviste, emisiuni radio, televizorul, internetul, toate “te invită” să “guşti” desfrâul fără să-ţi spună despre consecinţele grave ce îţi vor distruge viaţa. Ce să faci ca să rezişti acestor presiuni şi să trăieşti o viaţă de biruinţă asupra păcatului şi imoralităţii sexuale?presiunea imoralității

1. Studiază sistematic Sfintele Scripturi

Prin studierea Bibliei Dumnezeu îţi formează o gândire corectă şi convingeri tari care te vor proteja de imoralitatea ce îţi este impusă de multe ori în mod subtil. Cunoaşterea voii lui Dumnezeu îţi va da discernământ şi repede vei sesiza pericolele care te pot atrage în imoralitate şi te vei păzi de ele. Iată ce spune Dumnezeu cu privire la importanţa studierii Sfintelor Scripturi.

Fiule, ia aminte la înţelepicunea mea, şi pleacă urechea la învăţătura mea; ca să fii cu chibzuinţă, şi buzele tale să aibă cunoştinţă. Căci buzele femeii străine strecoară miere, şi cerul gurii ei este mai lunecos decât untdelemnul; dar la urmă este amară ca pelinul, ascuţită ca o sabie cu două tăişuri. (Proverbele lui Solomon 5:1-4)

Împăratul David a scris într-un psalm, psalmii fiind cântări sfinte:

Cum îşi va ţinen tânărul curată cărarea? Îndreptându-se după Cuvântul Tău. (Psalmul 119:9)

Aşa cum trupul are nevoie de antrenamente fizice pentru aşi păstra o bună condiţie şi rezistenţă fizică, tot aşa şi sufletul nostru are nevoie de studierea Cuvântului lui Dumnezeu care îl face tare şi rezistent împotriva presiunilor rele ale acestei lumi. Cât de mult studiezi Sfintele Scripturi în fiecare zi? Ce ai studiat azi? Ce ai studiat săptămâna trecută?

2. Depărtează-te de orice cursă a imoralităţii

Înţeleptul Solomon a mai scris:

Şi acum, fiilor, ascultaţi-mă, şi nu vă abateţi de la cuvintele gurii mele: depărtează-te de drumul care duce la ea (femeia imorală), şi nu te apropia de uşa casei ei… ( Proverbele lui Solomon 5:7-8 )

Vreau să atrag atenţia că autorul nu spune “depărtează-te de ea”, ci “depărteazăte de drumul care duce la ea şi nu te apropia de uşa casei ei”. Sunt anumite lucruri care în cele din urmă te vor duce la imoralitate. Aceştia pot fi nişte prieteni care acceptă imoralitatea în viaţa lor şi deci, împreună cu ei te vei trezi într-o zi foarte aproape de imoralitate şi sub presiunea pe care nu o vei putea rezista. Drumul care duce la persoana imorală sunt anumite pagini de pe Internet, reviste, filme la televizor. De exemplu, mi-a povestit azi cineva că sâmbăta trecută, la Televiziunea Moldovei, la orele 12 ziua, a fost transmis filmul “Tabu” subiectul căruia este o tânără care pe parcursul întregului film insistă să-l seducă sexual pe tatăl ei vitreg şi până la urmă îi reuşeşte. Bineînţeles că, regizorul a făcut filmul în aşa fel ca în mod inconştient toţi să ia partea fetei imorale, că uite “este foarte îndrăgostită” şi că “aceasta este dragostea adevărată”. Dar în felul acesta, se implantează în gândirea tuturor spectatorilor idea că incestul (relaţiile sexuale între rude) este ceva normal şi acceptabil. Uite aşa, intr-un mod viclean şi subtil, imoralii atrag în desfrâu pe alţii. De aceea, când vezi astfel de filme, trebuie să întreprinzi ceva, să scrii la Parlament, la Preşedinte, la Televiziune, etc. şi să nu stai indiferent. Toate aceste filme, dacă nu întreprindem nimic, ne distrug familiile, copiii şi ţara. Care sunt agenţii imoralităţii care au pătruns sau caută să pătrundă în viaţa ta? Ce faci pentru a opri aceste influenţe? Ce vei face de azi înainte?

3. Ascultă sfatul şi mustrarea învăţătorilor

Totdeauna vor fi oameni care vor căuta să te oprească de la imoralitate. Ascultă-i pe aceşti oameni. Tot odată fii şi tu unul care să-i sfătui bine pe alţii şi să-i opreşti de la imoralitate. Îmi amintesc cum odată mă aflam în aeroportul din Budapesta şi la masă cu mine şedeau doi ostaşi britanici. Ei au scos fiecare câte o revistă cu pornografii şi au început să o răsfoiască în timp ce eu studiam Sfintele Scripturi. Atunci, i-am întrebat mai întâi cine sunt, de unde vin şi am aflat că veneau din Macedonia unde au făcut parte din forţele pacificatoare. Mai apoi le-am spus acelor tineri că sunt foarte rele revistele pe care le privesc ei şi că le vor afecta groaznic vieţile lor de mai departe. Ei au ascultat atent tot ce le-am spus şi mi-au spus că pentru prima dată în viaţă au auzit aşa ceva pentri că nimeni şi nici odată nu le-a spus ceva cu privire la revistele lor. De aceea, spune totdeauna oamenilor, dar fă-o delicat şi înţelept. Iar dacă unii nu ascultă, vor ajunge apoi să zică şi ei cum scrie Biblia:

Cum am putut eu să urăsc certarea, şi cum a dispreţuit inima mea mustrarea? Cum am putut să n-ascult glasul învăţătorilor mei, şi să nu iau aminte la cei ce mă învăţau? Cât pe ce să mă nenorocesc de tot în mijlocul poporului şi adunării!” (Proverbele lui Solomon 5:12-14)

4. Întemeiază o familie şi bucură-te de soţul tău sau soţia ta

Dumnezeu a creat unirea fizică ca să fie o bucurie şi culmea exprimării dragostei conjugale. De aceea, trebuie să te pregăteşti să întemeiezi o familie iar în familie să te bucuri totdeauna de soţul sau soţia ta şi să oferi bucurie, aşa cum spune Scriptura:

Bea apă din fântăna ta, şi din izvoarele puţului tău. Ce, vrei să ţi se verse izvoarele afară? Şi să-ţi curgă râurile pe pieţele de obşte? Lasă-le să fie numai pentru tine, şi nu pentru străinii de lângă tine. Izvorul tău să fie binecuvântat, şi bucură-te de nevasta tinereţii tale. Cerboaică iubită, căprioară plăcută; fii îmbătat tot timpul de drăgălăşeniile ei, fii îndrăgostit necurmat de dragostea ei! (Proverbele lui Solomon 5:15-19)

5. Învaţă înfrânarea

Cine nu învaţă înfrânarea nu se va putea nici odată bucura de relaţia sexuală cu partenera de căsătorie. Şi apoi, şi în căsătorie, sunt animte perioade când soţii trebuie să se abţină de la relaţii sexuale. Înfrânarea este un lucru care se învaţă şi trebuie să fie învăţată. Nu te lăsa înşelat de cei ce spun că “nevoia de sex este tot aşa ca şi nevoia de mâncare sau aer”. Ei nu au dreptate şi se înşeală grav mergând în păcat şi nelegiuire. Dar…

Cel rău este prins în însuşi nelegiuirile lui, şi este apucat de legăturile păcatului lui. El va muri din lipsaă de înfrânare, şi se va poticni din prea multa lui nebunie. (Proverbele lui Solomon 5:22-23)

Păzeşte-te de presiunea imoralităţii din jur! Fă tot ce ţine de tine.