Adresare către Președintele Nicolae Timofti în legătură cu legea antidiscriminare

Stimate Domnule Președinte al Republicii Moldova,

Așa cum sunt învățat de Dumnezeu în Sfintele Scripturi, împreună cu familia și cu creștinii pe care îi păstoresc, mă rog sistematic pentru conducerea țării. În toată perioada cât ne-a lipsit un președinte de țară, ne-am rugat ca această dregătorie să revină unui om cu frică de Dumnezeu. Chiar am făcut și conferință de presă prin care am chemat toți cetățenii țării să ne rugăm în acest sens.

M-am bucurat să citesc în presă diferite mărturii frumoase despre dumneavoastră depuse de oamenii care vă cunosc personal și vreau să cred că veți conduce țara cu discernământ și cu frică de Dumnezeu.

O  veste bună a fost atunci când în calitate de Președinte a R. Moldova ați recunoscut identitatea religioasă și anume ca sunteți  enoriaș al Mitropoliei Basarabiei, că mergeți la biserica Sfanta Teodora de la Sihla și că duhovnic vă este părintele Ioan Ciuntu.

Am rămas îngrijorat când am citit răspunsul dumneavoastră dat într-un interviu realizat de Jurnal.md.  Citez:

– Aţi promulga legea anti-discriminare în cazul în care aceasta ar fi votată de Parlament?
– Aşa legi sunt şi în alte state şi ele sunt necesare ca să excludă discriminarea pe orice principii. Nu putem merge împotriva cursului normal al unei societăţi democratice.

Domnule Președinte, nici noi nu vrem discriminare, dar “orientarea sexuală” nu este ca și celelalte criterii, ci este un termen care ascunde în spatele său tot felul de practici sexuale imorale și nefirești care aduc consecințe grave în viața celor ce le practică și a societății care le promovează. Ca și orice patimă, urâciunile cuprinse în termenul “orientare sexuală” (pe care autorii legii după toate insistențele societății civile nu au îndrăznit să-l definească…)   se învață și se transmit robindu-i pe alții.

Având un duhovnic cum este părintele Ioan Ciuntu, presupun că ați discutat la acest subiect și ați avut prilejul să cunoașteți ce spune Dumnezeu în Sfintele Scripturi vizavi de acest subiect. Legea antidiscriminare are adânci și grave implicații  spirituale. Fiind creștin, nu vă grăbiți, domnule Președinte, să promulgați legea care va aduce suferințe multor oameni. Țineți-vă de promisiunea pe care i-ați dat-o mamei dumneavoastră și care cred că ați făcut-o cu toată sinceritatea când ați spus că vreți să-i faceți fericiți pe oamenii acestei țări.

Știți bine că homosexualitatea și toate celelalte practici sexuale abominabile nu sunt normalitate. Sunt perversiuni sexuale și sunt trecute de Dumnezeu într-o listă în capitolele 18 și 20 ale cărții Leviticul. Nu poate o societate care acceptă perversiunile ca și normalitate să meargă pe un “curs normal al unei societăți democratice”, cum v-ați exprimat dumneavoastră.

Dumnezeu să vă ajute să folosiți poziția, respectul și autoritatea de care vă bucurați acum din partea oamenilor ca să opriți acest mare rău pe care forțele întunericului încearcă să-l impună la nivel de lege.

Cu rugăciune,

pastor Vasile Filat