Pot fi prieteni apropiaţi persoane de sex opus?

Întrebare:

Este corect dacă doi creștini (un bărbat și o femeie) au o relație de prietenie (amicală) apropiată?

friends

Nu prea îmi amintesc în Biblie să fi găsit o astfel de relație. Biblia vorbește despre prietenie mult, dar vorbește despre prietenia dintre doi bărbați sau dintre două femei, precum Naomi și Rut. Un singur caz în care un bărbat și o femeie au avut o relație frumoasă, de încredere, este vorba de Estera și Mardoheu. Oricum este vorba mai mult de o relație între un mentor și ucenic, plus că erau rude apropiate, deci e vorba de o relație de prietenie între rudele apropiate.

Dacă vei urmări emisiunea Adevărul despre adevăr,  vei vedea că prietenia implică și jertfire de sine, și sinceritate. Nu poți fi sincer în anumite momente cu cineva de gen opus, pentru că nu e adecvat sau lipsit de pudoare.

Mai devreme ori mai târziu cineva va începe să-și facă iluzii și prietenia poate lua alt curs. Până la urmă această prietenie te va răni ori pe tine, ori pe prietenul tău.

Dacă dorești să știi cum să ai prieteni adevărați, poți studia cursurile Avraam, care a fost numit de Însuși Dumnezeu prieten și cursul Legământul.