Cât de necesare sunt pomenile pentru sufletul copilului nenăscut?

Întrebare:

Spuneți-mi, vă rog, am pierdut o sarcină la 8 săptămâni din cauza efortului (nu știam că nu am voie să fac efort) și nu știu ce e bine să fac: să dau de pomană pentru sufletul acelui copil? Ce să împart și când… niciun preot nu a știut să-mi zică că dacă nu s-a născut nu e considerat nimic, însă eu am simțit sufletul acelui copilaș cu mine atunci până în ultima clipă. I-am auzit și inimioara atunci la ecograf, chiar am visat un băiețel de vreo câțiva anișori mereu cu mine, care mă avertizează de necazuri. E lângă mine la supărare (un băiețel frumos de vreo 5-6 anișori, merge în piciorușe, curat îmbrăcat, ochii albaștri ca ai mei, îi simt sufletul cu mine mereu). Ce e bine să fac pentru liniștea sufletului acelui copil? Poate aveți dvs o explicație. Vă mulțumesc. Dumnezeu să ne ajute.

Copil nenăscut mort

Primiți condoleanțele mele pentru pierderea copilului și mă rog să vă dea Dumnezeu liniște și mângâiere în inimă. Nu trebuie să vă îndoiți cu privire la faptul că copilul acesta a avut un suflet, căci fiecare om primește sufletul la concepere, în clipa când se întâlnesc și se contopesc cele două celule ale mamei și ale tatălui. Dacă nu ar fi așa, atunci dreptatea ar fi de partea celor care au ucis și ucid suflete omenești prin avort și nu se mai opresc a face această crimă. Vă invit să ascultați această emisiune la care am discutat subiectul avortului.

Din mesajul adresat înțeleg că credeți că prin pomeni puteți face ceva pentru liniștea sufletului acelui copil. Vă invit să ascultați și această emisiune ca să înțelegeți bine care este rostul pomenilor și ce nu putem realiza prin ele.

Am mai scris și câteva articole care sunt sigur că le veți găsi relevante și veți primi răspunsuri din Sfintele Scripturi la problema care vă frământă:

Dumnezeu să vă dea pace și multă liniște în inimă și să vă călăuzească pe calea mântuirii prin credință în Domnul nostru Isus Hristos.