Cum să afli de ce a îngăduit Dumnezeu moartea copilului?

Îmi pare rău de întristarea pe care ați avut-o la moartea copilului și vă aduc condoleanțele mele. În același timp, vreau să-mi exprim aprecierea pentru tăria credinței pe care ați arătat-o și că nu ați cedat în fața medicilor și a oamenilor care vă spuneau să comiteți avort

În acest articol voi încerca să răspund la întrebarea care ați lăsat-o dvs pe site-ul moldovacrestina.md

Am fost însărcinată și medicii îmi spuneau să fac avort din cauza că copilul are multiple malformații. Am născut și fetița noastră era moartă, de fapt cu o zi înainte ca să nasc, ea a murit. Medicii au avut dreptate, copilul nostru avea un defect la spate și probabil din cauza aceasta a și murit. Privind la fiică, am înțeles că așa e mai bine pentru ea ca să nu se chinuie pe acest pămînt, însă privind la Domnul nu înțeleg din ce cauză a permis aceasta în viața noastră… Sinceră să fiu, mi-e greu să vorbesc cu Dumnezeu, mi-e greu să înțeleg planul Lui în viața mea. Oare de ce așa se întîmplă? Pentru mine conta mult rugăciunea, ceea ce făceam zilnic pentru cei apropiați și mult mai mult pentru copilul meu și chiar nu m-am așteptat ca rugăciunile să nu fie ascultate! Eu tare îmi doresc să aflu de ce copilul nostru a murit ca să-mi fie mai ușor să merg înainte. Mulți îmi spun că e posibil ca toată viața să treacă și eu nu o să aflu răspunsul. Mă rog mult să înțeleg, însă fără rezultat. Ce părere aveți, cum aș putea afla, cum aș putea înțelege din ce cauză Domnul a luat ceea ce a numit El binecuvîntare? Cu ce am greșit în fața Sa? Mulțumesc anticipat. 

moartea copilului

Dumnezeu este Cel care i-a dat viață și suflet copilului. Din punct de vedere a unei vieți omenești se pare că acest copil nici nu a trăit, dar din perspectiva veșniciei, dacă un om moare la naștere sau dacă trăiește 50 sau 90, sau 100 de ani, nu face mare diferență. Dumnezeu a creat-o pe fiică și i-a dat un suflet care va trăi în veșnicii. Ea nu a dispărut și nu este de parcă nu ar fi existat niciodată. Ea este la Dumnezeu. Vă invit să citiți în acest sens articolul “Care este soarta eternă a pruncilor care au murit, a copiilor avortaţi şi a ucigaşilor lor?”.

Starea pe care o aveți acum nu este una bună. Trebuie să arătați blândețe și să primiți toate lucrurile ca din mâna lui Dumnezeu care este atotputernic și atotștiutor. Cunoașterea oamenilor este limitată. Nu este obligat Dumnezeu să vă dea răspuns la toate întrebările și nu trebuie să acceptați felul de gândire a celor care privesc la Dumnezeu ca la un chelner din restaurant care trebuie să le răspundă imediat și la toate rugăciunile lor. Dumnezeu este Dumnezeu, nu om. Credința și smerenia noastră se manifestă tocmai prin acceptarea voii Lui depline. Credeți promisiunea pe care o avem în Cuvântul lui Dumnezeu și care spune astfel:

De altă parte, ştim că toate lucrurile lucrează împreună spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu, şi anume spre binele celor ce sunt chemaţi după planul Său. (Romani 8:28

Aveți răbdare până veți ajunge în Împărăția lui Dumnezeu și acolo veți putea privi la viața trăită pe acest pământ și veți avea posibilitatea să înțelegeți lucruri pe care acum nu le puteți pătrunde cu mintea. Nu uitați că cetățenia noastră nu este de pe acest pământ, ci este din ceruri, de unde Îl așteptăm pe Domnul nostru Isus Hristos. Priviți acolo și nu lăsați ca încercările vieții să vă umple de amărăciune.

Este bine să vă rugați lui Dumnezeu ca să vă arate păcatele și greșelile, căci așa este bine pentru fiecare creștin să facă totdeauna, nu doar atunci când trece prin încercări și probleme, ci totdeauna. De aceea venim la Cina Domnului. Vedeți dacă v-ați trăit și dacă vă trăiți viața potrivit cu chemarea pe care o aveți de la Dumnezeu. Slujiți altor mădulare din Trupul lui Hristos potrivit cu darul sau darurile duhovnicești pe care le-ați primit? Trăți o viață dedicată deplin lui Hristos sau încă nu v-ați luat crucea ca să-L urmați pe El? Nu uitați cuvintele Mântuitorului care a spus că cine nu-și ia crucea și nu-L urmează pe El, nu este vrednic să fie numit ucenicul Lui.

Felul acesta de gândire pe care îl aveți acum este ca și a celor care nu au nădejdea vieții veșnice. Dumnezeu ne spune să gândim altfel:

Să nu vă potriviţi chipului veacului acestuia, ci să vă prefaceţi, prin înnoirea minţii voastre, ca să puteţi deosebi bine voia lui Dumnezeu: cea bună, plăcută şi desăvârşită. (Romani 12:2

Studiați zilnic Sfintele Scripturi și pentru aceasta vă recomand manualele de studiu biblic inductiv pe care le puteți găsi la Librăria Creștină “Învățătură din Cuvânt” din Chișinău. Vă recomand acum îndeosebi să studiați cursurile “Doamne, vreau să Te cunosc” și “Doamne, vindecă-mi rănile”, ambele scrise de Kay Arthur.

Vă invit să studiem împreună la seminarul de creștere spirituală pe care îl vom avea  în data de 4-6 septembrie la Biserica “Buna Vestire” și unde voi preda cursul “Îndreaptă-ți inima spre Dumnezeu”, un studiu al fericirilor din vestita Predică de pe munte.