Ce să faci după ce ai blestemat pe cineva în dragoste?

Întrebarea:

Am 17 ani şi de 2-3 ani mă tot gândesc la un lucru pe care l-am spus în urmă cu 10-11 ani, copil fiind şi fără pic de minte, certându-mă cu un coleg, foarte supărată şi fără să gândesc, i-am zis: „Să dea Dumnezeu ca persoana pe care o iubeşti, să nu te iubească”. Vă dau cuvântul meu că nu mă pot înţelege deloc de ce am zis acest lucru, dar acum încep să realizez şi mă gândesc că s-a întors împotriva mea aceste blestem, cu toate că, sincer vă spun, nu ştiam ce tâmpenie am zis. Mi-au plăcut şi mie 3 băieţi, dar nu le-am zis niciodată aceasta, poate şi-au dat seama. Oricum nu mă interesa anul trecut importantă pentru mine fiind şcoala. Dar mă gândesc că ei nu mi-au plăcut pentru că n-au făcut nimic şi mă gândesc că din pricina la ce am zis atunci nu voi fi iubită niciodată de cel pe care îl voi iubi… La preot nu mă pot duce pentru că satul fiind prea mic ar afla alţii şi părinţii mei îl ştiu foarte bine pe preot. Nu mai pot, mă urmăreşte continuu acest gând şi nu mai ştiu ce să fac. Vă rog din inimă, citiţi şi daţi-mi un răspuns. Ce să fac ca să scap dacă chiar este acesta un blestem?

Anterior am scris două articole în care am prezentat adevărul biblic despre blesteme şi cum poate fi realizată eliberarea de sub puterea lor.

Ce să faci după ce ai blestemat pe cineva în dragoste?

Îndemn pe autoarea întrebării să citească cu atenţie aceste două articole şi apoi, în baza învăţăturii biblice să facă următoarele:

  1. Cere iertare de la persoana pe care ai blestemat-o.
  2. Cere iertare de la Dumnezeu pentru că ai blestemat.
  3. Crede din toată inima în Domnul Isus, pocăieşte-te şi încheie un legământ cu El.

Doar acestea îţi va oferi o deplină protecţie împotrivă oricărui fel de blestem.

Faptul că ai 17 ani şi nu a luat încă nici un băiat iniţiativa zidirii unei relaţii cu tine este de înţeles. Dacă un bărbat înţelept ar fi îndrăgosti de tine acum, este normal din partea lui să nu-ţi spună până nu va putea să te ceară în căsătorie. Iar cât priveşte pe cei care te-ar vrea pentru distracţii, mulţumeşte lui Dumnezeu că ai fost lăsată în pace şi nu ţi-au făcut până acum vre-un rău. Chiar dacă a fost spus unui bărbat se aplică şi la situaţia aceasta sfatul pe care l-a dat Apostolul Pavel lui Timotei:

Fugi de poftele tinereţii şi urmăreşte neprihănirea, credinţa, dragostea, pacea, împreună cu cei ce cheamă pe Domnul dintr-o inimă curată. (2 Timotei 2:22)

Aşa să te ajute Dumnezeu.