Poate o femeie recăsătorită să se întoarcă la primul soț?

Întrebare:

Dacă un tînăr și o tînără s-au căsătorit în biserică, dar mai apoi fata s-a îndepărtat de la Domnul, a plecat și din biserică și mai apoi și-a găsit un alt bărbat și a divorțat. Mai întîi a trăit în concubinaj, iar pe urmă s-a recăsătorit cu acest bărbat. Fiind în a doua căsătorie, și-a dat seama că cu primul soț era mai bine și vrea să se întoarcă la acesta. Dacă ea vrea să se întoarcă la primul ei soț, poate acesta să o primească?

Căsătoria e un legămînt. Adulterul deja a rupt legămîntul. Deci, nu mai sunt legați prin legămînt ea cu primul soț, dar ea acum e legată prin legămînt de al doilea soț. Deci, dacă va rupe și această căsătorie, va face din nou un păcat. Divorțul și recăsătoria nu este planul lui Dumnezeu. Ce trebuie să facă ea acum?

Să se pocăiască

Odată cu îndepărtarea de la Domnul a început căderea ei și a mers din păcat în păcat. Acum trebuie să se pocăiască sincer și să se întoarcă la Dumnezeu care o va restabili spiritual, care-i va da fericirea de care are ea nevoie. Nu poți fi fericită în căsătorie, dacă nu ești fericită cu Dumnezeu. Un om, oricît de bun nu ar fi el, nu te poate împlini. În Dumnezeu putem fi împliniți. Așadar, primul pas spre fericirea ei este să se întoarcă la Dumnezeu.

Să caute să-și îndeplinească bine rolul de soție

De multe ori partenerii intră în căsătorie cu gîndul de a li se satisface nevoile lor. Fiecare vrea să fie el fericit. Nu este corect acest gînd! În căsătorie ne jertfim pentru celălalt și dorim să-l facem ferit pe celălalt. Cînd ambii soți se căsătoresc, avînd această gîndire, va fi armonie și fericire. Din întrebare este clar că această fată și prima dată și a doua oară s-a căsătorit, pentru că a vrut doar binele ei, nu și cel al soțului ei. Acum nu mai trebuie să umble din bărbat în bărbat, ci să caute să-și îndeplinească bine rolul de soție în căsătoria în care e acum. Este important să înceapă să facă studiu biblic la acest subiect. Studiul Căsătorie fără regrete este un studiu extraordinar care o va ajuta să înțeleagă care sunt responsabilitățile ei în căsătorie.

Dumnezeu să ne ajute să ne păstrăm căsătoria curată!