PLDM şi-a făcut publică poziţia cu privire la legea ne-discriminare

Partidului Liberal-Democrat din Moldova au publicat pe site-ul oficial o declaraţie despre poziţia PLDM în problema legislaţiei non-discriminare.  Găsiţi mai jos textul integral al acestei declaraţii:

În legătură cu proiectul de lege pentru prevenirea şi combaterea discriminării,  Partidul Liberal Democrat din Moldova consideră necesar de a-şi face publică poziţia la acest subiect.

PLDM are doctrină populară europeană modernă şi împărtăşeşte în totalitate spiritul Tratatului de la Maastricht din 7 februarie 1992 şi a Tratatului de la Amsterdam din 2 octombrie 1997, inclusiv şi partea referitoare la combaterea tuturor formelor de discriminare.

Avînd în vedere cultura poporului Republici Moldova şi morala creştină care stă la baza acestei culturi, PLDM consideră inoportună adoptarea Legii pentru prevenirea şi combaterea discriminării (legislaţia în vigoare oferă suficiente garanţii pentru combaterea discriminării). PLDM consideră inadmisibilă interpretarea eronată a Articolului 13 al Tratatului de la Amsterdam în sensul acceptării:
    * manifestărilor homosexuale agresive;
    * legalizării căsătoriilor între cuplurile de homosexuali;
    * legalizării adopţiilor de copii de către cuplurile de homosexuali;
    * prozelitismul homosexualităţii.

PLDM se pronunţă pentru dezvoltarea programelor de susţinere a familiilor tinere, pentru îmbunătăţirea condiţiilor de trai şi educaţie a copiilor într-un mediu moral sănătos.

În acelaşi timp, PLDM se expune ferm împotriva oricăror manifestări de discriminare şi nu va încuraja sub nici o formă intoleranţa şi acţiunile violente îndreptate împotriva oricăror grupuri minoritare.

După tentativa homosexualilor de a organiza o paradă în luna mai 2008, Iurie Roşca, vice-preşedintele Parlamentului şi preşedintele PPCD a făcut o declaraţie în Parlament vizavi de aceste tentative. Anterior am publicat textul acestei declaraţii.

La 8 iulie 2008, Partidul Umanist din Moldova au făcut publică declaraţia lor vizavi de acest subiect. La 3 octombrie, au făcut o a doua declaraţie cu privire la acest proiect de lege.

Amintesc că proiectul acesta de lege atacă în mod direct familia, biserica şi întreaga naţiune. Să luăm bine în calcul acest mare pericol când ne vom da votul la 5 aprilie.

Vă invit să vă exprimaţi opinia la comentarii cu privire la această declaraţie. Cunoaşteţi ceva despre poziţia oficială ale altor partide vizavi de acest proiect de lege?