Peste 230 de legăminte Anti-Avort au fost semnate în cadrul proiectului ”Dreptul la viață”

Astăzi, o echipă din 5 persoane au mers în câteva localități din Moldova și au desfășurat proiectul ”Dreptul la Viață al Copilului Nenăscut”. Peste 230 de participanți au decis să nu comită avort și au semnat legămintele Pro-Viață.

Organizatorii au rămas impresionați de participanții activi și de rezultatele obținute.

Participanții, după parcurgerea lecției despre avort, au ajuns la concluzia să nu facă avort și să nu-și dea consemțămîntul la aceasta. Una dintre participante a mărturisit că a recurs la avort din motiv că a fost sfătuită de medic să facă aceasta. Acum, conștientizează că a luat o decizie greșită și că nu a fost destul informată în această privință. Regretă pentru că a ascultat de doctori și ca rezultat are un copil cu dizabilități de gradul I, pe care l-a născut la un an după avort. Cauza a fost avortul și complicațiile asupra sănătății ei.

Proiectul național ”Dreptul la Viață al Copilului Nenăscut” a fost lansat cu o lună în urmă de către Asociația ”Alianța pentru salvarea famililor din Moldova și vine să prevină fenomentul avortului în țară.

În Republica Moldova 83 la sută din sarcini sunt întrerupte prin avort. După o lună de la lansare, peste 1400 de legăminte anti-avort au fost semnate.