Pentru adolescentele care visează la dragostea adevărată

Pentru adolescentele care visează la dragostea adevăratăÎntrebare:

Am o mică problemă… Îmi place de un băiat de jumătate de an. Eu am 16 ani şi el are 19. Băiatul mi-a spus că mă simpatizează, dar nu putem avea mai mult decât o simplă prietenie la moment, motivul este că el pleacă în Anglia la studii. Are un frate care învaţă acolo şi el la fel are prietenă. Eu încă de la început m-am rugat mult Domnului ca să-l uit dacă nu este de la El. Dar, până în acest moment nu l-am uitat şi simt pentru el ceea ce nu am simţit înainte pentru vre-un alt băiat, e diferit. Eu aş vrea foarte mult să avem ceva mai mult decât o simplă relaţie de prietenie. Mă puteţi ajuta. Ce trebuie să fac? Eu mă rog zi şi noapte pentru el şi pentru relaţia noastră.

Când spui că doreşti să aveţi ceva mai mult decât o relaţie de prietenie, înţeleg că te gândeşti la căsătoria cu el.

Una din frazele cheie în cartea Cântarea Cântărilor spusă de Sulamita (care era îndrăgostită cum eşti tu acuma) este:

Vă rog fierbinte, fiice ale Ierusalimului: nu stârniţi, nu treziţi dragostea până nu vine ea. (Cântarea Cântărilor 8:4)

Vezi, este un imperativ şi aceasta îţi arată că ţine de tine să trezeşti sau să nu trezeşti dragostea. Este o alegere a ta. Acum, însă, prin ceea ce faci, se pare că stârneşti dragostea, cel puţin, aşa înţeleg eu din mesajul tău. Spui că de la început te-ai rugat să-l uiţi pe acest băiat dacă nu vine de la Domnul şi în acelaşi timp spui că te rogi zi şi noapte pentru relaţia voastră cu el. Vezi, tocmai în felul acesta şi aprinzi dragostea şi nu trebuie să faci aceasta. Mai bine roagă-te pentru mântuirea şi sfinţirea lui.

Aşa cum băiatul a ales să înveţe, este bine şi tu să nu te mai gândeşti acum la dragoste sau la căsătorie cu el, ci caută să-ţi faci studiile şi în felul acesta să te pregăteşti pentru a putea întreţine o căsătorie fericită.

Faptul că băiatul a spus că te simpatizează nu este nici pe departe un motiv să te gândeşti că el vrea să se căsătorească cu tine vre-o dată. Învaţă-te să veghezi la inima ta şi să aştepţi până Domnul va trimite pe bărbatul care te va cere în căsătorie.

Voia lui Dumnezeu pentru tine, ca şi fecioară şi necăsătorită este să te îngrijeşti de lucrurile Domnului, ca să fii sfântă şi cu trupul şi cu duhul şi astfel să-i placi Domnului. Aşa scrie în Epistola 1 a lui Pavel către Corinteni la capitolul 7.

Cred că vei găsi folositor şi articolul Ce să faci când dragostea şi pasiunile nu sunt reciproce?

Dacă primeşti acest sfat, ce vei face acum mai departe? Care vor fi următorii tăi paşi ca să depăşeşti starea în care te afli?