Penticostalii şi iehoviştii – Care este diferenţa?

Întrebare:

Scrieți vă rog despre penticostali – cine sunt, de fapt, și de ce crede lumea că sunt sataniști la fel ca și iehoviștii? Ce religie sunt? Că nu cred în cruce, nu au apă sfințită, nu au icoane, au o Biblie modificată. Apoi să nu creadă în cruce? Dacă nu cred în cruce, atunci nici în Iisus nu cred ei, îşi bat joc de EL? Rușine, abia acum mi-a deschis Dumnezeu ochii să văd adevărul.

Nu este adevărat că penticostalii şi iehoviştii sunt satanişti. Sunt minciuni pe care le vorbesc şi le răspândesc oamenii “neştiutori şi proşti” cum spun Scripturile. Apoi, şi mai rău, că îi pune în aceiaşi categorie şi pe penticostali şi pe martorii lui Iehova, sau iehovişti, cum le zice lumea. În articolul “Ce diferenţă este între biserica penticostală şi cea baptistă?” am prezentat cine sunt penticostalii şi cred că va aduce lumină asupra întrebării care aţi adresat-o.  Lumea nu face diferenţă între baptişti, penticostali, iehovişti şi alte confesiuni, dar diferenţa este foarte mare. Baptiştii şi penticostalii cred în cele mai importante doctrine ale creştinismului cum ar fi Divinitatea Domnului Isus, Sfânta Treime, etc. pe când iehoviştii sunt o erezie pentru că ei nu recunosc divinitatea Domnului Isus Hristos, nici divinitatea Duhului Sfânt şi nici învăţătura despre Sfânta Treime. Este adevărat că martorii lui Iehova nu recunosc nici crucea, adică ei nu recunosc că Domnul Isus Hristos a fost răstignit pe o cruce, ci zic că a fost răstignit pe un stâlp.

Nu este adevărat însă nici despre unii şi nici despre alţii că sunt satanişti. Acestea sunt minciuni grosolane. Satanişti sunt cei care în mod conştient şi voluntar se închină Satanei. Nu fac lucrul acesta nici una din confesiunile menţionate şi nici iehoviştii. Nu mai trebuie să le mai adauge cineva şi alte păcate pentru că au şi aşa suficiente pe capul lor.

Cât priveşte atitudinea penticostalilor faţă de cruce, poate aveţi în vedere că ei nu cred în semnul crucii pe care şi-l fac ortodocşii, sau că cruciuliţa de la gât trebuie sfinţită şi că te protejează de orice rău. Este adevărat, ei nu cred aşa ceva, dar nici primii creştini nu au avut astfel de practici şi nu au crezut în ele. Ca să vă convingeţi, citiţi Noul Testament. Tot aşa este şi cu apa sfinţită, adică aghiazma şi cu icoanele. Penticostalii nu au aceste practici pentru că ele nu sunt menţionate nici în Noul Testament. Nu este o învăţătură biblică.

Cu privire la traducere, penticostalii, în cea mai mare parte folosesc traducerea făcută de preotul Dumitru Cornilescu care este o traducerea foarte reuşită şi bună, pe când martorii lui Iehova au făcut o traducere a lor care se numeşte Traducerea Lumii Noi şi în care textul Scripturii este foarte distorsionat.

Invit cititorii să scrie la comentarii ce alte deosebiri dintre penticostali şi martorii lui Iehova  pe care le cunosc.