Pe jos de la Chişinău la Hînceşti

Încă anul trecut, fii noştri David şi Daniel m-au rugat să facem o călătorie cu bicicletele de la Chişinău până la Lăpuşna, satul de baştină al meu şi al soţiei mele. Din pricina problemelor de sănătate pe care le-am avut la spate, nu am putut realiza această dorinţă vara trecută şi, având în vedere că n-a trecut mult timp de la operaţie, nu ne-am hotărât să mergem nici de data aceasta cu bicicletele, ci pe jos. Ne-am bucurat că s-a alipit la echipa noastră şi Năstica, soţia mea. Doar Tica n-a dorit să meargă.

Familia Filat la plecarea în călătoria pe jos de la Chişinău la Hânceşti

Am ieşit la orele 7:00 din casă şi am plecat.

Nastica cu fii David şi Daniel în drum spre Lăpuşna

Era răcoare afară şi foarte plăcut să mergi.

Vasile Filat cu David şi Daniel în drum spre Lăpuşna pe jos

La ieşirea din oraş ne-am întâlnit cu ucenicul meu Ionel Rotaru, care venea cu maşina de la Lăpuşna la Chişinău. Ionel s-a căsătorit anul acesta cu Felicia Djugostran şi împreună fac o lucrare frumoasă în Evanghelie. Ionel conduce un grup de Taekwon-Do la Lăpuşna iar Felicia predă Engleza, traduce materialele acestui portal în limba Engleză şi împreună cu tinerii de la Mişcarea Generaţia Curată, merg în şcolile publice să predea lecţii biblice la tineri.

Întâlnirea cu Ionel Rotaru în drum spre Lăpuşna   

La ieşirea din oraş, am făcut şi poze. Îl vedeţi pe Daniel unde este în poză?

Familia Filat în drum spre Lăpuşna pe jos.

Poze trebuia să facem pe rând.

Familia Filat la întrarea în Chişinău

Lui Daniel i-a părut interesant să facem o poză şi aici.

Familia Filat la întrare în Ialoveni

A fost foarte gustos harbuzul pe care l-am cumpărat şi l-am mâncat pe marginea drumului.

Familia Filat mănâncă harbuz în drum spre Lăpuşna

Pe drum ne-am întâlnit cu un frate creştin care trecea cu microbusul şi s-a întors înapoi ca să ne ia cu el, crezând că avem nevoie de o maşină de ocazie. Când i-am spus că facem o excursie, s-a bucurat şi ne-a urat drum bun. În apropierea restaurantului „Primăvara” ne-am întâlnit cu un alt ucenic, cu Alexei Tentiuc, care erau împreună cu Oxana, soţia lui, cu Adalică, fiul lor şi cu d-na Ecaterina, mama lui Alexei.

Familia Filat şi familia Tentiuc în apropierea restaurantului Primăvara

Astfel, ne-am şi înţeles ca Alexei să vină  a doua zi după noi la Lăpuşna ca să ne ia înapoi la Chişinău.

După ce am luat masa, am hotărât să să dormim puţin în pădurea frumoasă de pe marginea drumului.

Pentru că şi pe mine mă durea puţin spatele (la 1 octombrie am avut operaţia la colana vertebrală) am hotărât să limităm de data aceasta călătoria noastră până la Hânceşti, iar de acolo am luat o maşină până la Lăpuşna. M-am bucurat să văd că şoferul avea Biblia şi mai ales când a spus că în curând doreşte să primească botezul. Dar, m-am întristat tare când am aflat că la alegeri intenţionează să voteze pentru partidul care a persecutat cel mai mult biserica şi credinţa în Dumnezeu.

Ajunşi la Lăpuşna, am mai apucat să vedem şi o întâlnire cu alegătorii în centrul satului, unde candidatul de pe lista electorală a unui partid (nu spun numele partidului având în vedere că astăzi este ziua scrutinului) spunea în mod obraznic minciuni încercând să manipuleze pe oameni. M-am indignat tare să aud aceste minciuni şi nu eram singurulul care am experimentat această indignare. Dar, erau şi unii care credeau şi chiar îl susţineau. Poate aveau un interes…

La Lăpuşna mama soacră ne-a întâlnit cu o zeamă gustoasă, am mâncat şi apoi am adormit toţi, după un drum lung.

A doua zi, am mers să o văd pe sora mea Lidia şi cu prilejul acesta, am vorbit mult din Sfintele Scripturi despre pocăinţă şi am îndemnat-o să se pocăiască. Foarte mare mi-a fost bucuria când ea a horărât să încheie legămîntul cu Domnul Isus şi s-a rugat pentru aceasta.

Vasile Filat şi sora lui Lidia Pârău în ziua pocăinţei ei

Vă mulţumesc mult tuturor care v-aţi rugat pentru mântuirea sorei mele Lidia. Rugaţi-vă ca Dumnezeu să o crească în cunoaşterea Lui şi să facă folositoare şi rodnică în Evanghelie. 

Vă îndemn să faceţi călătorii pe jos, cum am făcut noi. Este o plăcere şi o odihnă deosebită.