Părinții vor deveni creștini după căsătoria copiilor

Am observat că unii oameni amână decizia să-L urmeze pe Hristos până când se căsătoresc copiii lor. Se tem că le va fi greu, că nu vor putea face nuntă fără obiceiurile păgâne, fără beții sau alte lucruri, căci nu-i vor înțelege rudele. Este una din cele mai grave greșeli pe care le face un om în plan duhovnicesc și iată de ce.

1. Nu cunoști cât mai ai de trăit

De unde știi dacă vei ajunge să apuci căsătoria copiilor tăi? Cine îți dă garanția că vei trăi până atunci? Și dacă mori fără să crezi din toată inima în Hristos și fără să experimentezi nașterea din nou, să știi bine că nu ai parte de viața veșnică, ci de pierzare, căci Mântuitorul a spus:

„Adevărat, adevărat îţi spun că, dacă un om nu se naşte din nou, nu poate vedea Împărăţia lui Dumnezeu.” (Ioan 3.3)

2. Le dai o pildă rea copiilor

Dumnezeu ne-a făcut părinți nu doar ca să le asigurăm hrană și îmbrăcăminte copiilor. Principala noastră responsabilitate este să-I conducem la Dumnezeu și să le dăm o pildă vrednică de urmat, să-i învățăm Cuvântul Lui, așa cum este scris:

Şi voi, părinţilor, nu întărâtaţi la mânie pe copiii voştri, ci creşteţi-i în mustrarea şi învăţătura Domnului. (Efeseni 6.4)

Dar dacă refuzi să asculți de Dumnezeu și să te pocăiești, ce pildă le mai poți da copiilor? Ce mai poți să-i înveți despre Dumnezeu dacă tu stai departe de El? Și apoi, după căsătoria lor, vei plânge amarnic și te vei ruga ca ei să se pocăiască. Dar oare nu tu te faci vinovat de faptul că ai amânat atâția ani întoarcerea ta la Hristos și acum tot te înșeli și amâni?

3. Îți risipești viața

Anii și zilele pe care le trăim ne-au fost date de Dumnezeu ca să-L slăvim pe El și să ne adunăm o bună temelie pentru viața veșnică. Când vei muri, chiar dacă reușești să te pocăiești înainte de moarte, vei merge la scaunul de judecată al lui Hristos ca să fii judecat sau judecată pentru binele sau răul pe care l-ai făcut pe când ai trăit în trup și să-ți primești răsplata. Pentru ce să-ți primești tu răsplata dacă te-ai pocăit în ultimii ani de viață, când nu mai ai nici putere, nici sănătate și nu mai poți să lucrezi nimic pentru Domnul?
Iată care vor fi consecințele amânării izvorâte din inima ta împietrită. Gândește-te bine și grăbește-te să te pocăiești azi. Ia chiar acum decizia să-L urmezi deplin pe Hristos. Mergi la biserică și spune-i pastorului că ai hotărât să te botezi și să te alipești de biserică. Dacă locuiești în Chișinău sau în localitățile apropiate ești foarte binevenit la Biserica ”Bunavestirea” pe care o păstoresc, ca să parcurgi un curs de cateheză, adică pregătire pentru botez. Contactează pe diaconul Nicolae Grigoriu la telefonul +373 (68) 060601 sau la email: grigoriunicolae@gmail.com ca să te înscrii. Lecțiile se desfășoară în fiecare duminică cu începere de la orele 13:00 în incinta Bisericii “Harul” pe str. Ciocârliei 2/8. Fii înțelept și nu mai amâna. Grăbește-te să te împaci cu Dumnezeu și să devii ucencul sau ucenica lui Hristos.