”O altă engleză și o relație mai bună cu Dumnezeu”

 A luat sfârșit tabăra de studiere a limbii engleze ”Engleza pentru o Viață Nouă”. La tabără au participat peste 250 de persoane din 6 state, printre care: Moldova, România, Rusia (Siberia), Ashville (Carolina de Nord), Sacramento (California), Vietnam.

La tabără, au fost predate mai multe cursuri: cursul de studiere intensivă a limbii engleze după manualul EFNL, cursul de studiu biblic ”Lord, I need answers” și cursul pentru copii ”Jesus in the spot life”. Participanții au avut ocazia să-și aleagă cursul dorit, în dependență de nivelul de cunoaștere a limbii engleze. În calitate de participanți au fost și profesori din școlile publice. Pe lângă cursul biblic ”Doamne, vindecă-mi rănile” pe care l-au trecut, au avut și ore de computere predate de către profesorii din cadrul Facultății de Computere, parte a Institutului de Studii Biblice Inductive.

De fiecare dată, participanții la tabără au parte de un timp relaxant și eficient, în același timp, deoarece tabăra are loc în Rezervația Științifică ”Codru”, arie protejată de stat, iar limba engleză și studiul biblic sunt predate in mod interactiv, după metoda inductivă. Atât copiii, cât și adulții, sunt entuziasmați de modul în care sunt predate lecțiile și de atitudinea liderilor.

Alice, Angelica și Cristina, trei doamne venite din România la jumătate de tabără, după ce au văzut anunțul pe pagina web a site-ului, și-au arătat entuziasmul față de cele văzute și auzite. ” Am luat engleza de la zero și am însușit foarte bine temele, deoarece am văzut o logică a predării”, mărturisește Alice. Ea a mai fost entuziasmată de răbdarea, blândețea și fermitatea profesorilor, Oxana Tentiuc și Veronica Rotari. ”Am văzut că aici oamenii pot fi fericiți cu puținul care îl au”, mărturisește Alice despre un băiețel care mânca un pumn de mămăligă cu o poftă enormă.

Angelica mărturisește că lecțiile despre bunul simț au ajutat-o să-și evalueze relația cu părinții și că poți da dovadă de bun simț chiar și în lucrurile mici, iar Cristina spune că i-au plăcut copiii care învățau limba engleză cu atâta străduință, cât și echipa de profesori care muncesc foarte mult.

Elvira, o tânără adolescentă, este pentru prima dată la o astfel de tabără și mărturisește că a avut și ea parte de un timp deosebit: ”Am văzut o altă engleză. Lecțiile au fost predate și explicate atât de simplu, iar subiectele abordate în fiecare seară m-au provocat să-mi schimb viața. Este o tabără în care m-am simțit în largul meu.”

Andrei, care este și el pentru prima dată la tabără, spune că i-a crescut nivelul de cunoaștere a limbii engleze și și-a îmbunătățit relația cu Dumnezeu. ”Lecțiile despre bunul simț predate de domnul Vasile Filat m-au ajutat să-mi corectez caracterul și să devin o persoană cu bun simț. Vreau să vin și la anul”, mărturisește el.

La sfârșitul taberei, perticipanții susțin un examen la cursul pe care l-au studiat. Tabăra încoronează cu un Festival de Gaduare, în cadrul căruia participanților li se înmânează diplomele de absolvire a examenelor.

Asociația Obștească ”Engleza pentru o Viață Nouă” organizează tabere de engleză din anul 2001 în fiecare vară în luna iulie. Tabăra de studiere a limbii engleze este organizatăcătre un grup de profesori moldoveni competenți și bine echipați în colaborare cu profesori din Statele Unite.

Pentru contacte:

www.efnl.org , 022-21-41-19 (oficiu)