Nu uitați că școlile și spitalele au fost înființate la biserică

În contextul incendiului tragic de la București, unde au murit 27 de tineri și alții 160 au fost răniți, s-au început multe dezbateri pe Internet. Când creștinii, inclusiv autori de la portalul nostru au indicat la dimensiunile și implicațiile spirituale ale acestei tragedii, au început mulți atei să posteze comentarii prin care îi învinuiesc pe creștini că “sunt spălați la creieri”. Dar oare nu este cu adevărat o spălare la creieri să negi realitatea spirituală când aceasta este atât de evidentă? O spălare la creieri ca aceasta nu a fost nici în antichitate, nici în Evul Mediu și nici măcar la pigmeii din junglă, căci ei tot sunt conștienți și recunosc realitatea lumii spirituale. 

Deci, în contextul acestor evenimente a fost readusă pe net petiția online prin care un ASUR (Asociația Secular-Umanistă din România) cere să fie oprită finanțarea bisericilor și să fie construite spitale și școli. La întroducerea petiției ei aduc următoarele cifre și statistici: 

Românii care vor trece prin Piaţa Constituţiei pot afla de pe aceste panouri că în România sunt 18.300 de biserici şi doar 4.700 de şcoli generale şi 425 de spitale.”În România, în ultimii 15 ani, s-a inaugurat câte o biserică nouă la fiecare două zile, nota de plată fiind achitată, într-o măsură semnificativă, de bugetul de stat sau de către bugetele locale. În România, în aceeaşi perioadă, din cauza unui buget insuficient alocat Ministerului Educaţiei, s-au desfiinţat peste 21.000 de unităţi de învăţămînt – echivalent cu dispariţia a patru şcoli în fiecare zi a fiecărui an!”

Am și eu de împărtășit câteva gânduri cu privire la aceasta. 

 

Motivul pentru care a fost făcută această petiție sunt fondurile alocate de către guvern pentru construcția clădirilor. Fiind pastor baptist, nu cunosc o clădire de biserică baptistă care să fi fost construită din banii statului. Cât privește celelalte culte, dacă beneficiază de astfel de fonduri, le privește. 

 

Eu vreau să mă expun la comparația aceasta între numărul de biserici, spitale și școli. Vreau să le amintesc autorilor petiției că primele școli din România au fost fondate de către biserică și primele spitale tot așa. Biserica a fost acea care a dat naștere acestor instituții, le-a finanțat și le-a dezvoltat. Dacă le întoarcem toate spitalele și școlile înapoi bisericii, vedeți să nu rămâneți cu mai puține. 

 

Spitalele sunt pentru vindecare trupească, iar bisericile sunt pentru vindecare duhovnicească. Cu un număr așa de mare de biserici în țară (care tot nu este mare) vedem că societatea este extrem de bolnavă. Sunt de acord, problema nu este lipsa localurilor, ci a doctorilor duhovnicești, care să trăiască o viață duhovnicească sănătoasă și să ofere tratament corect din Cuvântul lui Dumnezeu.  Priviți atent la starea spirituală a societății și veți vedea ce nevoie disperată este de tratament spiritual autentic. Este atât de asemănătoare cu cea descrisă de proorocul Osea la o anumită perioadă din istoria poporului Israel: 

 

„Ascultaţi cuvântul Domnului, copiii lui Israel! Căci Domnul are o judecată cu locuitorii ţării, pentru că nu este adevăr, nu este îndurare, nu este cunoştinţă de Dumnezeu în ţară. Fiecare jură strâmb şi minte, ucide, fură şi preacurveşte; năpăstuieşte şi face omoruri după omoruri. De aceea, ţara se va jeli, toţi cei ce o locuiesc vor tânji împreună cu fiarele câmpului şi păsările cerului; chiar şi peştii mării vor pieri. (Osea 4:1-3) 

 

Și Dumnezeu le spune care este cauza principală a bolilor spirituale de care suferă poporul: 

 

Poporul Meu piere din lipsă de cunoştinţă. Fiindcă ai lepădat cunoştinţa, şi Eu te voi lepăda şi nu-Mi vei mai fi preot. Fiindcă ai uitat Legea Dumnezeului tău, voi uita şi Eu pe copiii tăi! (Osea 4:6) 

 

Cu regret trebuie să recunosc că în cele mai multe din cele 18.300 de biserici din România nu este oferit tratamentul necesar, pentru că lipsește învățătura temeinică din Cuvântul lui Dumnezeu – Biblia. Mă rog să le trezească Dumnezeu duhul slujitorilor bisericii ca să se dedice deplin studierii și propovăduirii Sfintelor Scripturi, căci doar aceasta va aduce adevărata bunăstare a poporului și mântuire pentru viața veșnică. 

 

Și încă ceva… Dacă tot ați adus din nou în atenție pe spațiul online această petiție, poate ar fi cazul să mai faceți una prin care să cereți să fie redus numărul cluburilor de noapte, căci iată care este efectul lor… Noi, creștinii, ne înțelegem responsabilitatea pe care o avem față de victimele incendiului de la București,  dar nu ne-a trecut prin cap să venim cu o astfel de petiție și  nici nu vom veni, căci noi știm că interdicțiile nu pot aduce schimbarea în viața unui om, ci doar credința din inimă în Domnul Isus Hristos.