Implicațiile spirituale ale tragediei de la clubul „Colectiv” din București

27 de morți și peste 140 de răniți. Acesta este bilanțul tragediei de la clubul „Colectiv” din București din această noapte. Peste 300 de tineri petreceau de Halloween la un concert al trupei de rock Goodbye to Gravity, atunci cînd un incendiu de proporții, produs de pirotehnică, a izbucnit în interiorul clădirii.

Am rămas șocat de această veste și vreau să exprim condoleanțe familiilor îndurerate. Nu-mi pot imagina prin ce infern au avut de trecut părinții, care au trebuit să cutreiere spitalele din București pentru a-și putea identifica copiii arși de vii. Mărturiile martorilor tragediei sunt de-a dreptul cutremurătoare. 

Se dă vina pe faptul că instalațiile de artificii ar fi fost montate greșit și că stîlpul care a luat primul foc ar fi fost acoperit cu un burete, care este un material inflamabil și care produce un fum toxic foarte periculos penru sănătate. De asemenea, se dă vina pe organizarea proastă a căilor de evacuare din clădire. Despre clădire se spune că ar fi una foarte veche în care autoritățile n-ar fi trebuit să permită desfășurarea unor astfel de evenimente de amploare. Sunt justificate toate aceste incriminări și de ele se vor ocupa în continuare organele de anchetă. 

Totuși, ar fi greșit să rezumăm toate cauzele acestei tragedii la partea firească a lucrurilor. Aș vrea să analizăm și implicațiile spirituale ale acesteia.

Evenimentul s-a desfășurat în preajma sărbătorii Halloween, supranumit Festival al morții. „Părintele” modern al „bisericii lui Satan”, Anton Szandor LaVey, obișnuia să spună că Halloween este una dintre cele mai mari sărbători în calendarul satanic. Trupa Goodbye Gravity, piesele căreia abundă de mesaje despre moarte, a organizat un show-concert. Potrivit martorilor, în clipele când a izbucnit incendiul, în scenă se cînta piesa „The day we die” (Ziua în care murim), o piesă care se trage direct din iad.

După părerea mea, Goodbye Gravity este o formație din sataniști care, prin albumul lor muzical „Mantrele războiului” și, nemijlocit prin piesa „Ziua în care murim”, au atras mânia și blestemul lui Dumnezeu asupra tuturor celor care au venit la eveniment. Au profețit când au scris aceste versuri din piesă: Let go and beg for freedom. Another row jumping into the flame – traducere: un alt rând, ce sare în flacari. Nu întîmplător a fost și faptul că intrarea la concert a fost liberă, iar oferta a atras un număr mare de tineri. Respectiv, numărul celor ce au avut de suferit de flăcări a fost unul mare.

De altfel, o formație similară, Vița de Vie, este cea care a promis blestemul de „Balul Ororilor”, la un concert pe care urma să-l susțină azi, 31 octombrie, într-un alt local din București. Invitația pe pagina lor suna așa:

Pe 31 octombrie, lasă frica deoparte și vino să pășești în întuneric! Am pregătit pentru tine o petrecere plină cu surprize terifiante, otrăvuri sofisticate și un concert Live Vița de Vie ce îți va da fiori pe șira spinării! Vei fi blestemat la distracție la cea mai autentică petrecere de Halloween din capitală!

Azi am aflat că formația  urma să susțină un concert și la Chișinău în luna noiembrie. Ne-a păzit Dumnezeu.

În concluzie, consider că ceea ce s-a întîmplat noaptea trecută în clubul „Colectiv” din București a fost o judecată a lui Dumnezeu împotriva oamenilor care au ales să asculte de Satan. Este o dovadă în plus că diavolul nu este un personaj din poveste, cum cred unii, dar o forță reală a întunericului. Bine a spus Domnul Isus despre diavol:

„Hoţul nu vine decât să fure, să junghie şi să prăpădească. Eu am venit ca oile să aibă viaţă, şi s-o aibă din belşug.”(Ioan 10:10) 

Domnul să lumineze mințile oamenilor ca să înțeleagă acest adevăr și să nu mai „flirteze” cu Satan, dar să se pocăiască și să vină la cunoștința Fiului lui Dumnezeu, Isus Hristos, care a venit să dea viață din belșug celor care cred în El și-L urmează.

Îndemn pe toți creștinii și slujitorii din București să meargă și să le vorbească oamenilor Evanghelia. De asemenea, să răspundă la apelul autorităților de a merge și de a dona sînge pentru cei răniți în accident.

Dumnezeu să ne ajute pe toți să scoatem învățături din aceste lecții pe care ni le dă Dumnezeu și să nu ne jucăm cu păcatul.