Nu te compromite prin vestimentaţia indecentă

Bărbat care se compromite prin purtarea maioului „ I love sex ”

Astăzi când ne aflam cu soţia şi cu prietenii la galeria de artă care este alături cu Sala de Orgă, am văzut cum se apropie o fată cu o faţă blândă şi care era şi frumos îmbrăcată, cu excepţia unui singur lucru – pe maioul ei era scris „SEX N’ROLL”. Toată lumea privea la inscripţie, dar, se pare că, ea nu dorea să atragă atenţie la aceasta. Am hotărât atunci să mă apropii şi să-i dau un sfat bun ca şi la o fiică. Am întrebat-o pentru început cum îi este numele la ce m-a întrebat şi ea de ce îmi trebuie să ştiu numele ei pentru că aşa, pur şi simplu, nu vrea nimeni să afle numele cuiva. I-am spus atunci că faţa ei blândă şi cuminte nu se potriveşte nicicum cu maioul pe care îl poartă. Mi-a spus că i-au mai zis şi alţii, şi a plecat.

Mai înainte a fost nevoie să discut şi cu o fată din biserică, pe care am văzut-o odată că purta o curea pe care era desenat capul de iepure care este simbolul celor de la revista imorala PlayBoy. M-am apropiat de fata din biserică şi i-am spus că nu este bine să poarte haine sau lucruri cu astfel de simboluri, pentru că ele transmit oamenilor din jurul nostru un mesaj greşit despre identitatea noastră.

Îmi mai amintesc cum odată, la o tabără de tineri, am văzut pe adolescentă cu un maiou negru pe care era scris „I am a whore” care în traducere înseamnă „Sunt o desfrânată”. Am rugat pe cineva din doamne să se apropie să-i explice fetei ce este scris ca să schimbe haina, dar, spre marea noastră uimite, fata n-a cunoscut ce este scris, dar şi când a aflat, îi plăcea atât de tare maioul încât nicicum nu dorea să se lase de el şi nu-i păsa de mesajul pe care îl transmitea.

A întâlnit cititorul bărbaţi sau femei care se compromit prin vestimentaţia lor? Cum aţi procedat? Cum credeţi că trebuie să se procedeze în astfel de cazuri?