Ce să facă un musulman convertit la creştinism având mai multe soţii?

Întrebare:

Avem o întrebare pe care am primit-o de la niște prieteni musulmani, cărora le-am vestit Evanghelia, si la care nu am fost siguri cu privire la răspuns. Deci, cum sa procedeze un bărbat fost musulman, care a devenit creștin si care are 2-3 șotii legale in tara sa, atunci când Biblia îl învaţă că trebuie să aibă doar o șoție? Care din cele 2-3 șotii legale e mai mult sau mai puțin șotie pentru el, oare e cinstit fata de ele sa fie lăsate acum ca el a devenit creștin? Oare nu preacurvesc daca se recăsătoresc cu altcineva daca sunt lăsate in acest caz? Mulțumim, multe binecuvântări va dorim in lucrarea Evangheliei.

Anterior am scris articolul “Ce spune Biblia despre poligamie (când un bărbat are mai multe soţii)?” în care am răspuns la cele mai multe din întrebările care mi-au fost adresate.

Părerea mea este că categoric nu se admite pentru un bărbat musulman când devine creştin să-şi părăsească soţiile, nici pe una din ele, pentru că a încheiat legământ de căsătorie cu fiecare şi deci, trebuie să rămâne credincios legământului pe care l-a încheiat. Este obligat să se îngrijească de toate nevoile soţiilor şi a copiilor săi, să le spună Evanghelia şi să-i conducă pe calea mântuirii.

Dacă vreo una din soţiile lui sau toate nu vor să mai trăiască cu el şi solicită divorţul, este alegerea lor. În împrejurarea aceasta fratele creştin nu este legat şi nu are nici un drept să le oprească de la decizia pe care au luat-o ele.

Încă un lucru important este că un astfel de om nu va putea fi ales niciodată într-o slujbă de conducere a bisericii cum ar fi pastor, diacon, învăţător, etc. şi nu va putea fi ordinat (hirotonisit) aşa cum spune Scriptura. Lucrul acesta este specificat de trei ori în Noul Testament şi anume:

Dar trebuie ca episcopul să fie fără prihană, bărbatul unei singure neveste, cumpătat, înţelept, vrednic de cinste, primitor de oaspeţi, în stare să înveţe pe alţii. (1 Timotei 3:2)

Diaconii să fie bărbaţi ai unei singure neveste şi să ştie să-şi cârmuiască bine copiii şi casele lor. (1 Timotei 3:12)

Te-am lăsat în Creta ca să pui în rânduială ce mai rămâne de rânduit şi să aşezi prezbiteri în fiecare cetate, după cum ţi-am poruncit: dacă este cineva fără prihană, bărbat al unei singure neveste, având copii credincioşi, care să nu fie învinuiţi de destrăbălare sau neascultare. (Tit 1:5-6)

Dumnezeu să le dea mântuire tuturor oamenilor din toate ţările prin credinţă în Isus Hristos pentru că Isus este calea, adevărul şi viața şi nimeni nu vine la Dumnezeu decât doar prin El.