Misiunea familiei Buzilă Alexandru și Ina

În buletinul de misiune din această săptămână venim cu un update al lucrării de misiune a familiei Buzilă, Alexandru, Ina și copiii lor. Alexandru slujește în calitate de pastor în Biserica baptistă Maranata din localitatea Giurgiulești din sudul Republicii Moldova.

Studierea Bibliei este o prioritate pentru această familiei iar din acest motiv, în luna Octombrie Alexandru, Ina și copilul lor Matei au participat la o sesiune de studiu biblic pentru profesori de biblie, care s-a desfășurat la Surduc, România. Matei, de rând cu cei adulți își făcea planurile de predare a lecției, după exemplul părinților săi. Un bun context pentru creștere duhovnicească și pregătire pentru misiune.

Tot în România, în orașul Oradea, familia Buzilă le-a slujit refugiaților ucraineni. Evanghelia pătrunde în inimile acestor oameni disperate de tragedia de acasă, astfel că, spune Alexandru, în urma vizitei lor o doamnă a decis să predea inima Domnului Isus iar acum se pregătește de botez. Aici Alexandru este cu pastorul bisericii Emanuel, Alexandru Stroe din Oradea, care lucrează cu refugiații iar în curând în această biserică vor începe servicii divine în limba rusă. În această biserică Alexandru Buzilă a prezentat lucrarea pe care o face și a făcut cu participanții o lecție de motivare la misiune la tema: Omul de care se folosește Dumnezeu.

Alexandru n-ar avea succes în lucrare fără a avea în spate o echipă dedicată și bine motivată. De aceea, deja de 20 de ani, lunar, Alexandru organizează întâlniri de evaluare și planificare cu echipa. Fiecare întâlnire de acest gen începe cu rugăciune și studiu biblic, urmată , de discuții libere, schimb de experiențe, mărturii din lucrare, provocări. De curând, echipa a început studiul Darurile spirituale.

Tot lunar, pe parcursul a 6 ani, familia Buzilă organizează întâlniri cu părinții din casele de tip familial. Un timp frumos de părtăție, schimb de experiență și studiu biblic.

Cel mai proaspăt eveniment la care a participat pastorul Alexandru a fost în satul Badicul Moldovenesc, unde a fost invitat să predea elevilor din școală o lecție publică cu ocazia Zilei Internaționale de combatere a traficului de ființe umane.

Să ne rugăm pentru lucrarea frumoasă pe care o face Alexandru cu familia sa în sudul Moldovei, dar și în România. Dumnezeu să-i binecuvânteze cu sănătate, îndrăzneală, și resursele necesare.

Vă invităm să studiem împreună cursul ”Evrei, partea II”. Studiul acesta îl predă Vasile și Anastasia Filat (ZOOM) în fiecare zi de miercuri la orele 19:00. Manualul de studiu poate fi procurat la adresa
https://shop.eurasiaprecept.org/produs/evrei-partea-ii/
(în format PDF): https://shop.eurasiaprecept.org/produs/evrei-partea-2-pdf/

Alegeți una din grupele unde se completează împreună manualul și contactați pe liderul de grup pentru detalii:
https://moldovacrestina.md/studiaza-biblia-online/

DACĂ AI O ÎNTREBARE DIN BIBLIE
Caută răspunsul tău pe portalul http://www.moldovacrestina.md
Dacă nu găsești pe portal răspuns la întrebările tale scrie la contact@moldovacrestina.md

URMĂREȘTE PE SOCIAL MEDIA:
Facebook https://www.facebook.com/vasile.filat
Instagram https://www.instagram.com/pastor.vasile.filat/
Telegram https://t.me/raspunsuribiblice
Odnoklassniki https://ok.ru/profile/194080974456
vKontakte https://vk.com/vasile.filat
TikTok @vasilefilat6

Pentru materiale de studiu biblic în ucraineană, română și alte limbi, apelați la:
MOLDOVA: Ruslan Mazur +37378080886
ROM NIA: Gigel Olariu +40722436143
https://shop.eurasiaprecept.org/

Urmăriți-ne pe Facebook: https://www.facebook.com/moldovacrestina
Site: https://www.moldovacrestina.md/
Telegram: https://t.me/moldovacrestina

Pentru discuții personale cu pastorul Vasile Filat, vă invităm la
BISERICA BUNAVESTIREA DIN CHIȘINĂU
Str. Vasile Alecsandrii 133, Chișinău, Republica Moldova
Servicii Divine:
Duminică, 10:00 – 12:00
Joi, 18:30 – ora de rugăciune

#vasilefilat #moldovacrestina