Interviu cu misionara Marina Suellau din Germania

Marina Sullau și Stația de Amplificare pe roți

Ce v-a motivat să vă mutaţi în Moldova?

La bază este o istorioară lungă, care a început în anul  1996. De când m-am pocăit aveam o inima mare pentru copii vulnerabili şi singuratici şi îmi amintesc că m-am rugat des în acest timp ca Domnul să-mi dea pe acei care nimeni nu-i vrea.
Totodată am ştiut că voi fi misionară într-o zi şi de aceea l-am întrebat pe Domnul într-o dimineaţă în anul 1998 după ce m-am trezit: „Doamne, in ce ţară voi merge?” La această întrebare el mi-a răspuns imediat printr-o voce în inima mea: „Moldova!” Surprinzător a fost şi aceasta mi-a confirmat că era Domnul, care mi-a vorbit, căci în acel moment nici n-am ştiut ce sau unde este Moldova. În următorii 8 ani el m-a pregătit pentru Moldova, in care am absolvat studiile de pedagogie, am lucrat în diferite case de copii în Germania şi am făcut un an de misiune în Londra, in care Domnul iarăşi mi-a vorbit clar: „Te trimit la copiii cei uitaţi din Moldova!” Cu această misiune am ajuns în Moldova în anul 2006.

Ce activitate aveţi în Moldova?

După un an de lucru cu programa de sponsorizare a copiilor săraci din Moldova în anul 2008 am început să merg în diferite proiecte cu copii ca : internatul nr. 2 din Chişinău, internatul auxiliar din Străşeni, centrul de zi « Casa Esterei » din Vălcineţ, casa de copii « Bunvolentia » din Cojuşna şi şcoala duminicală a bisericii baptiste din Cojuşna unde le povestesc copiilor despre Domnul Isus. Punctul principal pentru mine este a cânta cu copiii. Toţi copii iubesc să cânte, căci aceasta deschide inimile lor pentru Isus. Cântecele pe care le învaţă, vor rămână toată viaţa în memorie şi le vor aminti de Isus când ei vor fi gata să-L urmeze în viaţa lor.

Masina pentru Evanghelizarea copiilor

În afară de a vizita proiectele am organizat numai in timpul vacanţei de vară « festivalurile copiilor » împreună cu creştini din Elveţia care au dorit să le spună copiilor despre Isus. Noi am mers cu o maşină de evanghelizare prin diferite sate ale Moldovei şi pregătim programe de două zile, in care ne jucăm cu copii, cîntăm, scenete, istorioare biblice, etc. şi în sfîrşit prin aceasta le spunem despre Isus.  Din partea elveţienilor am primit un automobil de evanghelizare pentru folosinţă permanentă în Moldova, şi de aceea putem să organizăm astfel de festivaluri, care se numesc acuma “Expresul Copiilor” în fiecare sâmbătă şi în timpul vacanţei. Pentru această slujbă este nevoie de voluntari permanenţi, care au dorinţa  să slujească copiilor uitaţi din Moldova.

Elvetienii fac misiune cu masina la copiii din Moldova

Ce doriţi să realizaţi în Moldova?

Scopul meu pentru Moldova este, să le spun tuturor copiilor despre Dumnezeu, care iubeşte mult pe fiecare om, pe cei mai săraci şi mai mici, ca aceşti copii să fie binecuvântaţi cu dragostea lui, prin Cuvântul Lui şi Duhul cel Sfânt. Prin aceasta ei pot primi o viziune nouă asupra lumii şi prin Isus în ei vor avea curaj şi putere să se ridice din sărăcia lor si să schimbe ţara.