”Mă bucur să fac parte din această familie frumoasă, familia EFNL”, Nicoleta Vicliuc

”M-am pocăit la vârsta de 14 ani la tabăra de limba engleză EFNL în anul 2016. Fiind dintr-o familie creștină, am fost învățată din Cuvântul lui Dumnezeu, știam toate istorioarele biblice și mă descurcam foarte bine la școala duminicală. Eram o fată ”cuminte”, ascultătoare de părinți, exemplară la școală. Însă confruntându-mă cu perioada de adolescență, am început să mă izolez de Dumnezeu, de biserică, de familie. Îmi era rușine să spun că sunt din familie creștină și că merg la biserică, astfel a început să crească ura mea față de Dumnezeu, iar aceasta era din cauză că Îl cunoșteam și știam că plata păcatului este moartea, de aceea eram mereu mustrată de conștiință, dar continuam să am gânduri rele. La tabăra EFNL, după ce am studiat cursul „Cum să ai o relație reală cu Dumnezeu” m-am pocăit de păcatele mele și L-am primit pe Isus în inimă, iar pe data de 28 august 2016 am primit botezul.” – a povestit eroina articolului din săptămâna aceasta, Nicoleta Vicliuc.

Nicoleta este originară din orașul Hâncești, are 17 ani și este profesoară de engleză în cadrul Asociației Obștești ”Engleza pentru o viață nouă”. ”Sora Natalia Boicu, mentorul și profesoara mea a văzut potențialul în mine și m-a încurajat să trec sesiunile de pregătire ale profesorilor de limbă engleză „EFNL for kids”. Astfel, am trecut toate sesiunile și m-am implicat activ la evenimentele organizate de asociația EFNL și desigur la taberele EFNL. Și deja de 2 ani sunt profesoară de limba engleză.”- a relatat Nicoleta despre cum a ajuns profesoară de limba engleza.

La moment ea predă engleza în două sate din raionul Hâncești, satele Pașcani și Bobeica. ” În total predau la 10 copii. Dar, uneori când trebuie de înlocuit o profesoară, ajung să predau și în satul Secăreni și Bălceana. Această misiune de a preda în mai multe sate din raionul Hâncești a fost viziunea profesoarei Liza Bârlădeanu, iar împreună cu echipa din Lăpușna: Aliona Soltan, Didina Cravcenco și Aurel Vicliuc care ne ajută cu transportul, am reușit să punem în acțiune.” – a povestit Nicoleta despre lucrarea în care este implicată, dar pe lângă aceasta ea mai traduce articole în limba engleză pe portalul moldovacrestina.md.

”După ce m-am pocăit, aveam o dorință foarte mare să slujesc lui Dumnezeu. Când mi s-a propus să devin profesoare de limbă engleză, eram un pic speriată că nu voi reuși, afirmând că prea mult pentru mine, nu o să pot învăța pe alții la doar 14 ani fiind o adolescentă. Dar, Dumnezeu a lucrat prin mai mulți oameni ca fratele Vasile Filat, care m-au încurajat să fac acest pas. Iar fiecare pas aducea cu sine numai binecuvântări și încurajări după care am reușit să spun că slujesc lui Dumnezeu. Prin intermediul acestei unelte, limba engleză, mi-am făcut mulți prieteni din întreaga lume prin implicarea activă la diferite evenimente (organizate de EFNL), tabere de zi, mișcări de voluntariat ca traducător, seminare etc. În acești 2 ani, am avut posibilitatea să am parte de experiențe foarte frumoase la care nici nu mă gândeam. Mă bucur că am ajuns să fac parte din această familie frumoasă, familia EFNL și mulțumesc Domnului că mi-a oferit această oportunitate.” – a povestit Nicoleta.

Nicoleta și-a găsit adevărata fericire în slujba lui Dumnezeu. Ca și o persoană care slujește cu râvnă și dedicare, Nicoleta are niște scopuri bine stabilite. ”Pe viitor doresc să continui să mă implic activ ca profesoară de limbă engleză în cadrul Asociației Obștești „Engleza pentru o viață nouă” și să trec toate sesiunile din cadrul EFNL ca să pot preda și la adolescenți și tineri. La fel, doresc mult să deschid grupe de limbă engleză și în alte sate din raionul Hâncești și Domnul mi-a pus pe inimă satul Pervomaiscoe, pentru care mă rog.” – a spus Nicoleta.

Mulți din noi avem de învățat un lucru important de la Nicoleta, este râvna și dragostea cu care ea slujește altora, iar eu mă bucur că Dumnezeu m-a binecuvântat cu așa o soră!

Autor: Aurel Vicliuc