Cum se manifestă nașterea din nou? | Devoțional | Ioan 3:7-8

Suntem la discuția dintre Nicodim și Domnul Isus despre nașterea din nou. Am văzut că nașterea din nou e singura condiție ca un om să poată intra în Împărăția lui Dumnezeu și că această naștere este una duhovnicească. Înainte ca să explice cum se produce această naștere, Domnul Isus îi explică lui Nicodim cum se manifestă un om născut din nou. Cu alte cuvinte, care sunt semnele nașterii duhovnicești în viața unui om. Să citim Ioan 3:7-8:

„Nu te mira că ți-am zis: „Trebuie să vă nașteți din nou. Vântul suflă încotro vrea, și-i auzi vuietul; dar nu știi de unde vine, nici încotro merge. Tot așa este cu oricine este născut din Duhul” (Ioan 3:7-8).

 

Aşa cum vântul nu poate fi văzut cu ochii cum şi de unde vine tot aşa este şi cu omul născut din nou. Nașterea din Duh nu poate fi văzută, în comparație cu cea fizică, dar îi poți vedea efectele. Viaţa omului născut din nou se schimbă la 180 de grade. Îmi amintesc de mine când m-am născut din nou. Dacă, până atunci am fost un ateu, străin de Dumnezeu și Cuvântul Său, atunci după ce am experimentat această naștere mi-a apărut o sete inexplicabilă după Dumnezeu. Nu mă mai săturam să petrec timp în rugăciune și în citirea Cuvântului Său. Căutam biserică și părtășie cu alți credincioși. Nimeni nu m-a învățat aceste practici. Vorbeam la toți oamenii despre Dumnezeu. De atunci au trecut 19 ani și setea după Dumnezeu nu mai trece.

Vreau să mă rog acum ca și tu să experimentezi această naștere și să ai parte de intrarea în Împărăția lui Dumnezeu. Să ai pace cu Dumnezeu și să obții o temelie tare sub picioarele tale.

“Tatăl meu care ești în ceruri. Îți mulțumesc că în urmă cu 19 ani m-ai făcut copilul tău și nicio zi nu am regretat de alegerea făcută. M-ai născut din nou prin Cuvântul adevărului și mi-ai dat viață veșnică. Mă rog pentru cei care nu au experimentat încă nașterea din nou ca să te atingi de inimile lor, prin Cuvântul Tău, și să le dai credință vie în fiul Tău, Isus Hristos. Amin”

Domnul să vă binecuvânteze, dragi prieteni, să aveți parte de intrare în Împărăția lui Dumnezeu. Vă recomand emisiunea EXOD despre oamenii care au experimentat nașterea din nou și viața cărora a fost transformată.