Ce să facă un băiat baptist când fata dragă lui merge la penticostali?

Întrebare:

Băiatul baptist poate sa continue o relație de prietenie cu o fata care a primit botezul cu Duhul Sfânt şi vorbirea în limbi? Ea înainte de a primi botezul cu Duhul venea la baptiști, dar a fost şi la penticostali, şi a zis ca acolo i-a plăcut mai mult închinarea pe care o poate avea. Acuma ea mărturisește despre puterea pe care a simțit-o si a fost umpluta de Duh, si se întreabă daca ar putea sa continue venirea sa la baptiști din moment ce vorbește in limbi? Unde sa meargă, si cine pe cine sa urmeze? Baiatul se duce după fata la penticostali sau fata vine după băiat la baptiști? Cit de necesar este ca baptiștii sa primească botezul cu Duhul Sfânt? Mi sa spus de cineva de la penticostali ca noi nu vom putea intra in Împărăţia lui Dumnezeu pentru ca Isus a spus: “Adevărat adevărat iţi spun ca daca nu se naște cineva din apa si din Duh nu poate sa intre in Împărăţia lui Dumnezeu.

Problema şi rădăcina ei

Rădăcina problemei este înţelegerea diferită pe care o au baptiştii şi penticostalii despre naşterea din nou şi botezul cu Duhul Sfânt. Baptiştii cred că omul este botezat cu Duhul Sfânt la naşterea din nou, când se pocăieşte, adică când întră în Noul Legământ cu Domnul Isus Hristos. Dovada botezului cu Duhul Sfânt este o viaţă transformată, trăirea în neprihănire şi ascultarea deplină de Domnul Isus Hristos. Deja din ce mi-ai scris ai văzut singur că o parte din creştinii penticostali cred că naşterea din nou şi botezul cu Duhul Sfânt sunt lucruri diferite şi că dovada botezului cu Duhul Sfânt este vorbirea în alte limbi. Cum vezi singur, aceasta nu este o întrebare simplă pentru că în discuţie este pusă mântuirea omului. Penticostalii unde merge fata pe care intenţionai să o ceri în căsătorie consideră şi afirmă că tu ca şi toţi baptiştii din biserica unde mergi nu sunt botezaţi cu Duhul Sfânt pentru că nu vorbesc în alte limbi.

Insistă să înţelegi adevărul despre botezul cu Duhul Sfânt?

Este foarte important să-i comunici frământările tale pastorului şi să-l rogi să faceţi un studiu la acest subiect care cred că va fi binevenit pentru toată biserica. De altfel, recent a venit o doamnă care şi-a manifestat dorinţa să se transfere ca şi membru în Biserica “Bunăvestirea” din Chişinău pe care o păstoresc. Am aflat că doamna în cauză s-a pocăit şi a fost botezată într-o biserică penticostală. Am întrebat-o despre înţelegerea ei cu privire la vorbirea în limbi şi botezul cu Duhul Sfânt şi am înţeles că trebuie să facem mai întâi un studiu cu ea şi cu toată biserica ca să vedem clar ce spune Biblia la acest subiect şi apoi, dacă ea va împărtăşi aceeaşi înţelegere a botezului cu Duhul Sfânt să devină membră a bisericii noastre, altfel, o voi sfătui să caute a deveni membră a unei biserici penticostale. Mi-am mai amintit că la primul servici divin de la care am început plantarea Bisericii “Bunăvestirea” am predicat despre botezul cu Duhul Sfânt şi mesajul poate fi ascultat integral.

Am mai abordat acest subiect şi în câteva articole care le-am publicat pe acest site:

Cum să procedezi cu fata pe care doreşti să o ceri în căsătorie?

Invit-o şi pe ea la studiul care îl va face pastorul vostru când va explica învăţătura despre naşterea din nou, botezul cu Duhul Sfânt şi vorbirea în limbi. Dacă ea rămâne la convingerile ei, atunci evident că nu te poţi căsători cu o femeie care te consideră nemântuit. Şi apoi, dacă chiar vă căsătoriţi, nu cred că vrei să fiţi totdeauna prinşi în neînţelegeri teologice fără sfârşit. Domnul să te lumineze şi să te călăuzească în această împrejurare.