Locul pentru creștini a fost pregătit mai dinainte sau Isus le pregătește acum? (Ioan 14:1-3)

Întrebare:

Citind Ioan 14:1-3  am realizat că versetele 2-3 se contrazic. 2: În casa Tatălui meu sunt multe locașuri (făcute pentru oameni) și versetul 3: Și după ce mă voi duce și vă voi pregăti un loc, Mă voi întoarce și vă voi lua cu mine. Întrebarea este, locurile au fost pregătite de mai demult sau Isus ni le pregătește acum?

Pentru o înțelegere mai bună voi da mai întâi citire întregului pasaj:

Să nu vi se tulbure inima. Aveți credință în Dumnezeu, și aveți credință în Mine. În casa Tatălui Meu sunt multe locașuri. Dacă n-ar fi așa, v-aș fi spus. Eu Mă duc să vă pregătesc un loc. Și după ce Mă voi duce și vă voi pregăti un loc, Mă voi întoarce și vă voi lua cu Mine, ca acolo unde sunt Eu, să fiți și voi. (Ioan 14:1-3)

Noul Testament a fost scris în limba greacă, dialectul koine. Cuvântul tradus în română cu “locașuri” este grecescul “μονή ” și se referă la un loc pentru locuit. Cuvântul tradus în română cu “loc” este grecescul “τόπος ” și se referă la o arie sau mai poate fi tradus cameră. Nu este nici o contradicție între aceste două versete. De altfel, când cineva construiește o casă, și atunci când casa este gata, când trebuie să vină cineva să locuiască într-o cameră aceasta necesită o pregătire aparte. În casa lui Dumnezeu sunt multe locașuri și Domnul Isus a mers să ne pregătească un loc special nouă, celor care am crezut în El din toată inima și am fost iertați prin intrarea în Noul Legământ. Locul acesta special este pentru Biserica lui Hristos pe care o alcătuim noi. Dumnezeu să ne ajute pe fiecare să credem din inimă și să trăim frumos ca să avem parte de locul minunat pe care a mers să ni-l pregătească Domnul nostru.