(VIDEO) Necesitatea inițiativelor bune în lipsa conducătorului

În calitate de pastor, am observat situații în care au fost necesare inițiative bune în lipsa conducătorului. Mă refer la situații când conducătorul lipsește sau nu este cazul să fie prezent sau să vină cu unele inițiative. Am văzut situații când era cazul celor prezenți să ia inițiativa, dar nu au făcut nimic. În acest video explic cât este de important să fim atenți în astfel de situații, pentru ca pe viitor să nu mai lăsăm astfel de situații umbrite, fără inițiative bune când erau așteptate și necesare:

 

În Biblie sunt foarte multe exemple frumoase de la care putem învăța să fim atenți în situații în care este necesară inițiativa noastră. Abigail, oamenii din Iabesul Galadului, Onisifor, Lidia, Gaius au luat inițiative bune la timpul potrivit. Vă îndemn să avem Scriptura ca și criteriu, standard. Noi trebuie să ascultăm de mai marii noștri în Evanghelie, să le fim supuși, pentru ca ei să-și facă slujba cu bucurie, nu suspinând. Atunci când îi ascultăm, noi ne ducem mântuirea până la capăt cu frică și cutremur. Apostolul Pavel ne îndeamnă să ascultăm de lideri nu doar când sunt ei de față, dar cu mult mai mult în lipsa lor, fără cârtiri și șovăieli. Atunci când ei nu sunt de față sau nu țin de ei, când liderul nici măcar nu poate cere anumite inițiative, să fim oameni sensibili și să luăm inițiative ca să salvăm situația și lucrurile să meargă bine. Să ne păzească Dumnezeu de inițiative rele, care-L supără pe Dumnezeu și nu sunt potrivite cu Sfânta Scriptură.

Vă invit cu drag astăzi la orele 15:00 la festivitatea de închidere a Școlii Internaționale de Misiune – Precept Ministries Eurasia. Evenimentul începe la orele 15:00 la biserica ”Buna Vestire” din Chișinău, str. Ciocârliei 2/8.