Legislația europeană privind învățământul la domiciliu (homeschooling) | Actual

Legislația europeană privind învățământul la domiciliu (homeschooling) Urmăriți în emisiune o discuție cu Adina Portaru privind învățământul la domiciliu, alternativa de homeschooling și reglementările și experiența țărilor europene.

Adina Portaru a absolvit cursurile Facultăţii de Drept (Universitatea București) în 2009, după care a obținut diploma de Master cum laude (Law and Globalisation) de la Universitatea Maastricht. Are titlul de doctor în drept de la Universitatea Karl Franzens din Graz, Austria. Cercetarea sa doctorală constituie o analiză comparativă între nivelul european (Curtea Europeană a Drepturilor Omului) și nivelul internațional (Comitetul ONU pentru Drepturile Omului) referitor la reglementarea și implementarea dreptului la libertate religioasă.

Adina lucrează ca avocat senior pentru organizația juridică ADF International (Bruxelles). ADF International are statut consultativ la Organizația Națiunilor Unite, acreditare la Parlamentul European, la Agenția pentru Drepturi Fundamentale a Uniunii Europene și la Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa. ADF International a intervenit și a consiliat în mai mult de 50 de cazuri în fața Curții Europene a Drepturilor Omului.

Alliance Defending Freedom https://adflegal.org/