Lecția masacrului de la Orlando pentru homosexuali, teroriști și toți ceilalți

Prin acest articol vin să-mi exprim condamnarea actului de terorism care a fost săvârșit de Omar Mateen împotriva homosexualilor și lesbienelor din Orlando la 11 iunie și în urma căruia au fost omorâte 49 de persoane și 50 au fost rănite. Aduc condoleanțe tuturor membrilor familiei, rudelor și tuturor care și-au pierdut pe cineva din cei dragi în acest masacru. Cât de mare trebuie să fie durerea celor care înțeleg implicațiile și consecințele eterne ale păcatului homosexualității și care s-au rugat și au făcut tot efortul ca să-i scape pe cei dragi de la pierzarea veșnică. Acum, când știu că nu mai este nicio șansă pentru mântuirea victimelor acestui masacru, durerea lor trebuie să le fie însutită.

13472214_1108075712567252_1570484981_n

Unde se află sufletele victimelor și a criminalului?

Nu putem ști care au fost motivele reale ale teroristului când s-a hotărât la săvârșirea acestei crime groaznice. Homosexualitatea este un păcat mare, oricât nu ar încerca comunitatea LGBT să ne convingă că este normalitate, dar omorul este un păcat tot atât de mare și aduce după sine aceeași pedeapsă. Indiferent care au fost concepțilie anterioare ale victimelor și ale criminalului despre viața de după mormânt, în timpul masacrului de la Orlando toți au plecat din acestă viață și destinația lor următoare este Locuința Morților care se află în adâncul pământului. Acesta este un loc de chin pentru toți păcătoșii care au respins mântuirea prin Hristos Isus și nu au primit adevărul Evangheliei. În Locuința Morților toți sunt chinuiți în foc și văpaie. Așternutul lor este din viermi și viermii îi acoperă. De acum înainte, cea mai mare dorință a lor va fi să le ofere cineva apă și le-ar aduce ușurare dacă cineva le-ar unge buzele cu câteva picături de apă. Așa scrie în Cuvântul lui Dumnezeu. În Locuința Morților ei vor îndura aceste chinuri groaznice până va fi ziua mare de judecată a lui Dumnezeu care va fi cel puțin peste 1007 ani de la venirea Domnului Isus Hristos ca să-Și răpească Biserica. Apoi, și victimele și Omar Mateen se vor înfățișa înaintea lui Dumnezeu ca să fie judecați după faptele lor. Vor fi aduse cărțile unde au fost înregistrate faptele, vorbele și gândurile de pe întreg parcursul vieții lor. Va mai fi adusă și Cartea Vieții Mielului ca să se convingă că numele lor nu sunt scrise acolo, pentru că au refuzat să creadă și să primească Evanghelia Domnului Isus Hristos și să devină ucenicii Lui. De la acea judecată vor fi aruncați în iazul de foc și de pucioasă, care este moartea a doua și unde vor fi chinuiți în vecii vecilior.

Iată de ce trebuie să-i plângem pe acești oameni și să ne fie mare durerea pentru ei, căci nu mai este nicio posibilitate de a întoarce înapoi lucrurile. După moarte pocăință nu există și nici ei, nici noi nu mai putem schimba ceva.

Dacă ești homosexual, lesbiană sau terorist…

Dacă ești homosexual sau lesbiană sau dacă ești terorist și ai ajuns să citești aceste rânduri, gândește-te bine la soarta ta după ce vei pleca din această viață. Sau poate crezi că mai ai timp? Dar oare nu gândeau așa și acele 49 de suflete scumpe înaintea lui Dumnezeu care au fost împușcate sâmbătă în Orlando? Crezi că se aștepta cineva din ei să moară? Sau crezi că a venit cineva din ei acolo pentru a muri? Grăbește-te și împacă-te azi cu Dumnezeu ca să-ți mântuiești urgent sufletul.

Dacă ești terorist și ai ajuns să citești aceste rânduri, trebuie să înțelegi bine că ura din inima ta și omorul este un păcat tot atât de groaznic ca și homosexualitatea pe care o condamni. Ori câte rele ai făcut pînă acum, dacă te vei pocăi din toată inima, vei primi iertare. Alege dragostea, căci Dumnezeu este dragoste și cine nu are dragoste nu L-a cunoscut pe Dumnezeu.

Dacă NU ești homosexual, lesbiană sau terorist…

Pentru restul oamenilor care nu sunt nici homosexuali și nici teroriști, să nu credeți că lista păcatelor este cuprinsă doar din acestea două care acum sunt pe prima pagină a tuturor ziarelor și pe site-urile de noutăți. Beția, curvia, mândria și multe altele sunt tot atât de grave și oricare nu ar fi păcatele de care ești robit, plata pentru ele este moartea. Dacă nu credeți din toată inima în Evanghelie și în Domnul Isus Hristos, aceeași soartă vă așteaptă. Când Domnul Isus a mustrat cetățile în care fuseseră făcute cele mai multe din minunile lui, pentru că nu se pocăiseră, a zis:

„Vai de tine, Horazine!”, a zis El. „Vai de tine, Betsaido! Căci, dacă ar fi fost făcute în Tir şi Sidon minunile care au fost făcute în voi, de mult s-ar fi pocăit cu sac şi cenuşă. De aceea, vă spun că, în ziua judecăţii, va fi mai uşor pentru Tir şi Sidon decât pentru voi. Şi tu, Capernaume, vei fi înălţat oare până la cer? Vei fi coborât până la Locuinţa morţilor; căci, dacă ar fi fost făcute în Sodoma minunile care au fost făcute în tine, ea ar fi rămas în picioare până în ziua de astăzi. De aceea, vă spun că, în ziua judecăţii, va fi mai uşor pentru ţinutul Sodomei decât pentru tine.” (Matei 11:20-24)

Ce lecție trebuie să învețe creștinii?

Când vedem cum comunitatea LGBT își avansează agenda, când suntem învinuiți de homofobie și alte rele pentru faptul că proclamăm adevărul biblic despre homosexualitate, de multe ori suntem tentați să renunțăm a mai vorbi și să ne retragem. Masacrul de la Orlando trebuie să ne convingă încă o dată cât de important și urgent este să proclamăm Cuvântul lui Dumnezeu. Dacă ne pasă de oameni, dacă îi iubim pe homosexuali, pe teroriști și pe toți restul oamenilor, atunci nu putem sta nepăsători și muți. Trebuie să le vestim Evanghelia mântuirii. Și ce dacă ne resping și ne învinuiesc de toate relele? Oare nu ne-a avertizat Domnul Isus că așa va fi? Pentru că îi iubim și ne pasă de ei, trebuie să le spunem adevărul din Cuvântul lui Dumnezeu ca să fie mântuiți. Așa să ne ajute Dumnezeu.