Jurnaliştii – predicatorii cu cea mai mare audienţă

jurnaliștii

Este cert faptul că jurnaliștii sunt predicatori cu cea mai mare audienţă. Dar iată ce mai arată realitatea…

Lipsa de valori

O mare parte din jurnalişti, ca să nu spun mai mult, nu au un set de valori bine determinat. Astfel ei, jurnaliştii sunt cei care promovează acest sistem nedeterminat sau mai drept vorbind, lipsit de valori şi în felul acesta distrug şi valorile care mai stau încă în picioare. Cu două zile în urmă am discutat cu un medic renumit din ţară care este un om foarte educat şi erudit. Mi-a spus cu multă indignare cum la un post de televiziune rusesc a fost transmisă o emisiune la care afirmau că fiecare a doua sau a treia femeie are amant şi apoi erau intervievate astfel de femei. În felul acesta, jurnaliştii respectivi şi direct şi indirect promovau imoralitatea şi infidelitatea în căsătorie. Dacă credincioşia în căsătorie ar fi fost pentru ei o valoare, atunci ar fi chemat în studiou femei care sunt credincioase soţilor şi le-ar fi lăsat pe ele să vorbească şi astfel să fie promovată credincioşia şi nu imoralitatea. Cred că acesta este un exemplu bun despre aceea cum unii jurnalitşi distrug valorile existente. Tu ce fel de jurnalist eşti? Unul care promovează, sau care distruge valorile umane?…

Cea mai mare audienţă

Cine din preoţii care predică Evanghelia Domnului Isus Hristos are o audienţă pe care o au fiecare din jurnaliştii de la ziare, radio şi televiziune? Toate aceste mijloace mass-media permit comunicarea mesajului la nivel de naţiune, sau cel puţin, la un număr de oameni care depăşeşte cu mult numărul celor ce merg la biserică.

Implicarea preoţilor în jurnalism

Preoţii care sunt conştienţi de această realitate vor căuta să aibă o implicare în jurnalism şi să predice mesajul Evangheliei prin mijloacele de comunicare în masă, într-un mod relevant şi îndeplinind nevoile oamenilor.

Jurnaliștii integri vor predica adevărul

Jurnalistul integru este cel ce prezintă adevărul şi promovează binele. De aceea, este important pentru fiecare jurnalist să studieze Sfintele Scripturi, Cuvântul lui Dumnezeu despre care Domnul Isus a spus că este adevărul când se ruga pentru ucenici:

Sfinţeşte-i prin adevărul Tău: Cuvântul Tău este adevărul. (Evanghelia după Ioan 17:17)

Curând se apropie sfârşitul anului şcolar şi vreau să îndemn pe toţi cei care absolvesc liceul anul acesta şi se gândesc la viitoarea lor profesie să mediteze asupra celor scrise în acest articol. Dacă eşti conştient de chemarea Domnului Isus să ducem Evanghelia la naţiunea în care ne-a pus şi până la marginile pământului şi dacă crezi că El ţi-a dat abilităţile necesare, de ce să nu mergi la facultatea de jurnalism?