Ce spune Biblia vizavi de propunerea senatorului român Iulian Urban a reinstaura pedeapsa cu moartea pentru pedofili?

Deşi legislaţia României interzice pedeapsa capitală, senatorul Iulian Urban propune un proiect de lege pentru reinstaurarea pedepsei cu moartea în cazul pedofililor care violează un minor sub vârsta de zece ani, care moare sau se sinucide ca urmare a faptei. Din comentariile la articolele publicate în presă se pare că cei mai mulţi cetăţeni ai României sunt în favoarea propunerii senatorului Iulian Urban.

În momentul de față 122 de ţări au interzisă prin lege pedeapsa capitală sau nu o mai practică de multă vreme, iar alte 74 de ţări folosesc încă pedeapsa cu moartea dar numărul prizonierilor executați este foarte mic.

Vă invit să citiţi trei articole publicate anterior pe acest site în care am abordat perspectiva biblică asupra pedepsei capitale:

În Statele Unite tot a fost abolită pedeapsa cu moartea, dar a fost reinstaurată  de Curtea Supremă în anul 1976, după o suspendare de zece ani. Începând de atunci, 832 de condamnați au fost executați prin administrarea de injecții letale, 152 prin electrocutare, 11 în camera de gazare, 3 prin spânzurare și 2 prin împușcare. În prezent, aplicarea pedepsei capitale este legalizată în 38 dintre cele 50 de state membre ale SUA.

Copil abuzat de pedofil Cu părere de rău, în Moldova pedofilia este un fenomen care creşte rapid, aşa că unii au început să dezvolte  aici turismul sexual pentru pedofili. Ziarul “Jurnal de Chişinău” face referinţă la analiza efectuată de angajaţii Procuraturii Generale, care arată multiple cazuri de violenţă şi abuzuri faţă de copii. Dacă în anul 2009, 459 de copii au fost victime ale infracţiunilor,  în 2010 – 550.

În ţările din Europa pedeapsa cu moartea a fost abolită, dar statisticile spun că în Europa unul din 5 copii devine victima pedofiliei. Poate este important ca Europa, odată creştină, să se întoarcă la Dumnezeu şi să vadă şi ce spune Biblia despre pedeapsa capitală.