Învață cum să fii martorul credincios a lui Isus Hristos din exemplul apostolilor

Astăzi dimineață am fost plăcut surprinsă să găsesc în cutia mea poștală un plic de două ori mai mare decât celelalte. Mare mi-a fost bucuria când am văzut volumul, dar și mai mare atunci când l-am deschis și am văzut motivul volumului – manualul de studiu biblic Inductiv în baza cărții „Faptele Apostolilor„, partea I. Îi mulțumesc pastorului Vasile Filat, care cu scumpătate împlinește slujba Evangheliei lui Dumnezeu și se îngrijește de starea mea spirituală, folosind diferite metode (chiar și scrisori prin poștă).

Deși încă nu am apucat să studiez acest curs, totuși în acest articol vreau să scriu cum prezintă autorul acest manual și impresiile celor care deja l-au studiat. Aceste lucruri m-au motivat să am nerăbdarea de a-l studia în profunzime la sesiunea care se va desfășura în perioada 2-14 ianuarie, la Chișinău.

Faptele Apostolilor

Acest manual conține opt lecții în care se studiază profund primele 12 capitole din cartea  ”Faptele Apostolilor”. Foi de observare, dicționar de cuvinte studiate în curs, hărți, diferite tabele și informații ce te ajută să înțelegi contextul vremurilor în care au trăit apostolii și să te adâncești în cunoașterea Domnului Isus Hristos.

Autorul începe cu următoarele cuvinte:

”PUTERE. Puterea de a fi ceea ce Dumnezeu vrea să fii! Puterea de a face ceea ce vrea Dumnezeu să faci! Această putere aparține celor ce cred! … Fie ca, prin acest studiu să descoperi tu însuți ce înseamnă a fi martorul credincios al lui Isus Hristos, până la marginile pământului. Și fie ca tu să-L auzi spunându-ți: ”Bine, rob bun și credincios!””

Iată câteva impresii de la cei care au studiat deja acest curs:

”Mulțumim lui Dumnezeu pentru această carte pe care noi o citim în Biblie. Este istoria Bisericii Primare, sunt faptele apostolilor care ne vor încuraja. În acest curs vom învăța despre exemplul de martori ai apostolilor.” (Mia Oglice, Directorul Misiunii ”Precept Ministries Eurasia” sursa: Moldova Creștină TV)

”Este un studiu biblic foarte profund. Aici se învață secretele lucrării Evangheliei din primele secole. Cum au lucrat apostolii? Ce au făcut ei diferit? Vedem că a fost așa un har mare peste ei, pentru că Dumnezeu este Același ieri, azi și în veci. Cu aceeași putere Dumnezeu poate lucra și astăzi dacă noi vom proceda corect și vom urma aceleași principii, aceeași învățătură pe care au urmat-o apostolii.”  (Vasile Filat, Directorul Institutului de Studii Biblice Inductive din Moldova)

Domnul Isus spune ucenicilor Săi:

”ci voi veți primi o putere, când Se va coborâ Duhul Sfânt peste voi, și-Mi veți fi martori în Ierusalim, în toată Iudeea, în Samaria și până la marginile pământului.” (Faptele Apostolilor 1:8)
În cartea ”Faptele Apostolilor” vedem împlinirea acestei promisiuni și felul în care ucenicii, martori oculari ai morții și învierii Domnului Isus Hristos, au mers în Ierusalim, în toată Iudeea, în Samaria și până la marginile pământului ca să vestească Evanghelia, de care ne bucurăm și noi astăzi. Vă invit să studiați acest manual și să descoperiți secretele lucrării Evangheliei. Astfel, veți ajunge să fiți martori credincioși ai Domnului nostru Isus Hristos și să vă bucurați de roadele puterii Duhului Sfânt pentru Împărăția Cerurilor.

Aștept cu nerăbdare să studiez această carte la sesiune. Ea se va desfășura în perioada 2-14 ianuarie, în incinta bisericii ”Harul”. Va fi predată de pastorul Vasile Filat și este destinată absolvenților Institutului de Studiu Biblic Inductiv și a Școlii Internaționale de Misiune – Precept Ministries Eurasia, cât și liderilor bisericilor locale. Pentru înscriere și/sau informații suplimentate: info@precept.md, (+373) 069966779.

Acest curs de studiu biblic, precum și alte materiale de studiu biblic inductiv pot fi comandate la Ruslan Mazur, la nr. de telefon (+373) 078080886 sau la adresa de e-mail: ruslan.mazur@gmail.com.