Întîlnirea lui Lively Scott cu slujitorii Bisericilor creştine

La 17 Februarie 2011 Guvernul a aprobat proiectul de lege privind prevenirea si combaterea discriminarii, care prezintă o ameninţare directă la adresa instituţiei familiei şi a moralităţii publice pentru că include în sine sintagma ambiguă „orientare sexuală” ca şi unul din criterii de discriminare, care va aduce după sine în timp apropiat legalizarea “căsătoriilor” gay, adopţiei copiilor de către gay,  paradelor gay,  promovarea practicilor homosexuale ca şi normalitate în instituţiile de învăţămînt. De asemenea această lege va aduce după sine pedepse intenţionate să reducă la tăcere pe toţi cetăţenii, care îşi vor exprima nemulţumirea faţă de propaganda şi impunerea modului de viaţă homosexual. Proiectul de lege nediscriminare urmează să fie s upus votului final în Parlament în viitorul apropiat. Asociaţia “Pentru Familie” a calificat gestul Guvernului drept trădare a naţiunii, sacrificînd viitorul generaţiei tinere în favoarea integrării europene.

Pentru a-i avertiza  pe parlamentari, Biserica şi întreaga societate despre pericolele adoptării legii nediscriminare, Asociaţia „Pentru Familie” l-a invitat în Republica Moldova, în perioada 25 Februarie-2 Martie, pe doctorul în drept Scott Lively,  personalitate cu renume mondial, preşedinte al Asociaţiei americane „Defend the Family” (În apărarea familiei), expert internaţional în materia drepturilor omului, autor a mai multor cărţi a căror subiect este promovarea şi apărarea valorilor familiei.

Astfel, la data de 26 Februarie a avut loc o conferinţă cu slujitorii bisericilor creştine din ţară, în cadrul căreia Lively Scott a ţinut să-i conştientizeze pe clerici că legea antidiscriminare loveşte direct în Biserică. „Odată adoptată, această lege va califica predicile despre homosexualitate drept acte de discriminare şi respectiv va trage Bisericile la răspundere civilă sau chiar penală” a declarat Lively Scott în cadrul conferinţei. „Exemplul elocvent îl prezintă Marea Britanie, unde săptămîna trecută a fost înaintat deja un proiect de lege care obligă Bisericile să oficializeze căsătoriile homosexuale. Iar în Suedia, un pastor care a predicat în Biserica sa că homosexualitatea este păcat, a fost aruncat după gratii. Şi acest lucru se întîmplă în fiecare ţară, care a acceptat legea nediscriminare.” a adăugat expertul. Lively Scott i-a  îndemnat pe slujitori să ia atitudine serioasă şi să se ridice în apărarea adevărului, cerîndu-le parlamentarilor să respingă legea antidiscriminare, atunci cînd va ajunge în Parlament.

Stirea se actualizează cu video…