Cum să procedezi când înţelegi că mersul la întâlnire nu este plăcut înaintea lui Dumnezeu?

Am primit acest mesaj de la un tănâr creştin, cititor al acestui portal. Am ales să-i dau răspunsul printr-un articol, având în vedere că sunt mulţi tineri care se confruntă cu aceasta situaţie după ce înţeleg că întâlnirile nu este un lucru bun şi nu este biblic.

întâlnirile

Am citit articolul Dvs cu privire la intilnire, mi-a placut foarte mult, dar după ce am finisat să-l citesc m-am gândit la mine, la situația în care mă aflu şi la problema cu care mă lupt. Am prietenă și ne întâlnim cu ea de 3 ani, vrem să ne căsătorim, dar ma gindesc asta sa fie după ce finisez universitatea (o finisez acuma). Dar e mult încă de așteptat. Eu văd acuma că am ajuns într-o situație că nici eu nici ea nu putem să nu ne vedem și să vorbim. Noi permanent ne gândim unul la altul, dorim să ne vedem și comunicăm mult prin telefon. Eu de multe ori mă gândeam că nu e bine întâlnirea, mai ales îndelungată şi vreau să opresc aceste întâlniri până la căsătorie, pentru că e mult de așteptat și așa o chinui pe ea și mă chinui și eu. Dar nu știu cum să o fac. Puteți să îmi dați niște sfaturi cum să procedez, ca să mă înțeleagă. Ce să facem? Am intrat în încurcătură şi nu știm cum să mergem mai departe şi cum să procedăm. Aici ne-am blocat. Simt că nu e bine ceea ce facem, dar cum să rezolvăm această situaţie?

Întrerupeţi întâlnirile

Acest lucru este evident și l-ați înţeles singuri, așa cî  nu face să mă opresc prea mult la acest subiect. Să mergem la următorul lucru pe care consider că trebuie să-l faceţi, mai drept vorbind, să-l facă băiatul care mi-a adresat această întrebare.

Cere fata în căsătorie

Din felul cum mi-ai scris mesajul văd că ai toată convingerea şi libertatea ca să o ceri pe această fată în căsătorie şi eşti sigur că ea trebuie să fie soţia ta. Era înţelept să te gândeşti că trebuie să aştepţi până termini universitatea înainte ca să începi a iniţia orice relaţie, aşa cum spune Dumnezeu în Sfintele Scripturi când zice:

Nu stârniţi, nu treziţi dragostea, până nu vine ea! (Cântarea Cântărilor 2:7)

Dar, având în vedere că nu ai ştiut despre aceasta şi faptul că ai înţeles acum, este cazul să o ceri pe această fată în căsătorie acuma, pentru că într-un fel ai trezit, ai aprins şi ai alimentat în inima ei sentimentul dragostei pentru tine şi dorința să se căsătorească. A nu o cere acum în căsătorie şi a întrerupe întâlnirile va aduce durere şi disperare în inima ei şi, dacă o iubeşti, nu cred că vrei să-i pricinuieşti aceasta.

De altfel, în situaţia creată, cu întâlniri şi fără întâlniri vă veţi pricinui suferinţe unul altuia, vă veţi gândi continuu unul la altul şi nimeni din voi nu se va putea concentra la învăţătură, ca să se poată isprăvi bine cu responsabilităţile, în cazul tău fiind studiile la universitate. De aceea, fă un plan bun cum să o ceri frumos în căsătorie, cum să faceţi nuntă şi unde să locuiţi împreună după ce vă căsătoriţi.

Fiţi cumpătaţi în ce priveşte nunta

Fiecare fată şi fiecare bărbat doreşte ca nunta lor să fie cea mai frumoasă. Mulţi, tocmai din pricina aceasta, şi nu se grăbesc să propună căsătorie pentru că se gândesc că nu vor avea cu ce să facă nunta. Noi, moldovenii, avem un proverb bun care se aplică şi la această situaţie şi anume “Nu întinde picioarele mai mult de lungimea plapumei”. Sfătuiţi-vă cu părinţii şi faceţi nunta potrivit cu posibilităţile pe care le aveţi, dar nu lăsaţi ca evenimentul acesta al nunţii să fie unul care devine un obstacol în relaţia voastră sau care va strica relaţiile după ce va avea loc.