Care este semnificaţia inelelor de logodnă şi de cununie?

Întrebare despre importanța inelelor de logodnă și căsătorie :

Care este semnificaţia inelelor de logodnă şi de cununie? Sunt unul şi aceleaşi inele ca obiecte şi semnificaţie? Există mărturii în Biblie legate de acest obiect? Este adevărat că dacă se pierde acest inel, e semn rău, ori că ele se ţin pe anumite degete şi că dacă se pierd şi se cumpără altele va trebui neapărat să fie duse la biserică şi sfinţite de preot?

Care este semnificaţia inelelor de logodnă şi de cununie?

Inelele de logodnă şi de cununie sunt diferite şi semnificaţia lor este exact aşa cum o auzim şi pe care o punem noi. Când băiatul vede inelul de logodnă pe mâna unei fete înţelege din aceasta că ea a promis să se căsătorească cu altcineva şi o va face în curând. Tot aşa, când vezi inelul de cununie pe mâna cuiva, ştii că persoana respectivă face parte dintr-un legământ de căsătorie pe care trebuie să-l păzească cu sfinţenie. Acest mesaj este acelaşi pentru persoana care poartă inelul cât şi pentru ceilalţi din jur.

Biblia face referinţă la inel, dar nu în legătură cu logodna sau cununia.

Nu este scris în Biblie pe ce deget trebuie purtat inelul de logodnă sau de cununie, sau că dacă se pierde este semn rău, sau dacă se cumpără din nou să fie sfinţit de preot.