Ce va fi dacă i-au fost încrucișate greșit mâinile mortului?

Întrebare:

Aș dori să vă întreb de ce în cazul unei persoane decedate mâinile se împreunează peste piept dreapta peste stânga? Vă întreb aceasta, pentru că acum un an de zile bunica mea a decedat și mâinile i-au fost împreunate invers, adică stânga peste dreapta. De curând am citit o carte despre pomenirea morților și acolo scria despre acest lucru. Aș vrea să știu dacă este un păcat faptul că a fost înmormântată așa și dacă acest lucru ne-ar putea influența cumva. Îmi cer scuze pentru deranj și vă mulțumesc anticipat pentru răspunsul dvs. Doamne ajută.

hands_crossed_on_black

Este adevărat că, conform rânduielii bisericii ortodoxe, mâinile persoanei decedate se încrucișează pe piept fiind pusă dreapta peste stânga. Unii explică că aceasta ar simboliza rugăciune și iertare, dar prea puțini oameni cunosc acest lucru și el nu este scris nicăieri în Biblie. Dacă ar fi fost un lucru decisiv pentru cel care a murit sau pentru cei dragi ai lui care rămân, Dumnezeu ne-ar fi spus despre aceasta. Nu a săvârșit nimeni niciun păcat dacă au fost încrucișate diferit mâinile decedatului. Dacă doriți să cunoașteți ce așteaptă el de la toți cei dragi și de la rudele lui și ce le dorește, vă invit să citiți articolul “Ce așteaptă morții de la rudele lor?”.

Vă recomand să faceți rost de cursul “Cerul, iadul și viața de după moarte”, care este un curs de studiu biblic excepțional, pentru a înțelege ce se întâmplă cu oamenii care au decedat și încotro merge fiecare din noi.