Impresii de la International Media School

Vara aceasta am avut posibilitatea să particip în cel de-al II-lea an al Școlii Internaționale Media. Aici am reușit să învăț multe lucruri folositoare pe care le pot aplica în timpul anului. 

Studiu biblic

 Avraam- exploratorul curajos!

Acest curs este dedicat copiilor și are drept scop să-i învețe cui trebuie să i se adreseze în caz de probleme și cum trebuie să învețe să reacționeze într-un mod frumos cînd ele apar. Acest studiu m-a învățat cît de important este să asculți de Dumnezeu, pentru că Dumnezeu binecuvînteză pe cei ce ascultă de El.

Iacov

Acest curs abordează subiecte care ţin de aspectele practice ale credinţei creştine şi anume: Cum să te rogi? Cum să fii un bun creştin în sărăcie şi bogăţie? Care este rolul Cuvântului lui Dumnezeu în viaţa creştinului?

 

Unde te duci? (Iona-pentru maturi)

Din acest curs am învățat cum să fiu un instrument eficient în mîna lui Dumnezeu, pentru ca să pot fi folosită în lucrarea Lui. 

 

Ezra și Hagai

 

Am văzut cum Dumnezeu S-a implicat în istoria poporului lui Israel. Știu că Dumnezeu are un plan pentru fiecare și El veghează la împlinirea acestui plan. În urma studierii acestui curs am luat o decizie ca să îmi adîncesc privirile în Cuvîntul lui Dumnezeu, să împlinesc și să învăț pe alții.

 

 2 Tesaloniceni

Acest curs m-a ajutat să merg înainte în procesul cunoașterii lui Dumnezeu astfel încât atunci când Se va arăta Domnul, să mă înfățișez înaintea Lui ca un om încercat, ca un lucrător care n-are de ce să-i fie rușine.

Jurnalism

Pe lîngă ceea ce am învățat în cursul I, anul acesta am reușit să punem accentul pe jurnalistica foto, video, radio. Pe parcursul a celor 2 luni de vară, am reușit să pun bazele filmării și montării, ceea ce deodată părea imposibil, apoi a ajuns foarte ușor. Fiind îndrumați de profesori excepționali, am reușit să facem primul nostru video ca și colectiv. Radio a fost ceva cu totul deosebit, pentru că nu am avut nici o tangență cu această parte a mediei, dar a fost o experiență interesantă, atunci cînd a trebuit să facem prima noastră emisiune pentru o stație radio. De asemenea, am învățat cum să facem știrile video, cum să scriem editoriale și articole de diferite genuri. Design-ul presei a fost foarte interesant, pentru că nu mai făcusem niciodată o pagină de ziar de la A la Z. 

Călătoriile misionare

Pe parcursul verii am avut 3 călătorii misionare, la două din ele a trebuit să ne descurcăm fără bani de buzunar. A fost o experiență deosebită, prin care am reușit să cunosc studenții de la facultatea de sport, iar cu oamenii din localități am reușit să vorbim despre Isus și salvarea pe care El o dă fiecăruia. În toate călătoriile misionare am văzut cum poartă Dumnezeu de grijă și am învățat să mă încred mai mult în El, căci El se îngrijește. 

Festivalul Precept Ministries Moldova 2014

Am participat la acest festival unde am studiat cursul Ezra și Hagai. Sora Mia și fratele Costel Oglice ne-au învățat mai multe principii pe care trebuie să le cunoască un lider în lucrare. În fiecare seară erau prezentate mărturiile cu lucrările care se fac în Moldova și după fiecare mărturie eram tot mai încurajată de felul cum lucrează Dumnezeu în viețile altor oameni. 

Vreau să mulțumesc profesorilor care au investit în mine aceste lucruri importante și pentru faptul că au jertfit din timpul lor pentru a veni și a ne preda cum să răspîndim Cuvîntul lui Dumnezeu prin cele învățate.