Misiune spre răspîndirea Evangheliei în satul Mileștii Mici

În acest weekend împreună cu studenții de la Școala de Misiune prin Sport și Mass-Media (ISCS și IMS) s-a desfășurat cea de a 3-a călătorie misionară în s. Mileștiii Mici, rnul. Ialoveni. Punctul de pornire al grupelor misionare a fost s. Vatici, rnul Orhei, de unde 13 grupe au fost trimise în satele din rnul Ialoveni și Hîncești din Republica Moldova. În aceste sate nu este prezență evanghelică.

Studenții au mers fără bani distanțe mari, vorbindu-le trecătorilor despre Isus Hristos, dar și despre școala de Misiune unde învățăm cu toții.

Grupa noastră a fost formată din 5 persoane: Iulia Yavorskaia, Matei Șirocov, Oleg Țurcan (toți studenți la facultatea de Taekwon-Do, anul III) și Mirzoev Daniela (studentă la facultatea IMS, anul II).

Prin credință în Dumnezeu ne-am pornit la drum, primii câțiva km i-am mers pe jos. Însă, cînd puteri deja nu mai aveam, Dumnezeu a trimis un taximetrist, care a fost de acord să ne ducă până în Orhei fără bani. Noi i-am vorbit despre Isus, i-am oferit ziarul ”Liber ”. Dumnealui a fost foarte receptiv la cuvintele noastre.

Din Orhei Dumnezeu ne-a binecuvîntat cu un microbuz care se îndrepta spre Chișinău. Ajunși la Piața Centrală, am vorbit cu șoferul microbuzului care mergea spre Mileștii Mici. Șoferul a fost foarte binevoitor să ne ia fără bani până în sat. 

Odată ce am ajuns în sat, am mers la primărie pentru a vorbi cu primarul, însă dumnealui nu era la locul de muncă. Doamna Larisa, asistenta socială din sat, cînd i-am povestit cine suntem și cum am ajuns în Mileștii Mici, a rămas uimită de curajul nostru și ne-a găsit o casă în care să putem trăi. De asemenea, această doamnă ne-a oferit 100 de lei pentru a merge să ne cumpărăm ceva de mîncare. Domnul Ion, stăpînul casei, a fost foarte bucuros că am venit la el, fiind un ospitalier de excepție.

Seara am mers prin sat și am împărțit ziarul ”Liber”. Locuitorii au fost recunoscători pentru acest cadou pe care l-am oferit. De asemenea, am mers pe stadion și am jucat fotbal cu copiii din sat, cărora le-am vorbit despre Dumnezeu și nașterea din nou.

 

A doua zi, am mers la domnul Ion acasă, l-am ajutat să facă curat în ogradă, iar ca recompensă am fost invitați la un prânz gustos. Seara am mers la o altă doamnă, contabila primăriei, doamna Maria, pe care am ajutat-o prin ogradă. Seara am avut o cină gustoasă și discuții aprinse despre Dumnezeu.

Duminică dimineața Dumnezeu ne-a binecuvîntat să petrecem un timp deosebit cu oamenii care ne-au ajutat în tot acest timp.

Drumul înapoi a fost mai simplu, căci doamna Maria ne-a oferit bani de drum până în Chișinău. Studenții de la facultatea de sport au vorbit cu șoferul microbuzului ce mergea spre Orhei ca să-i ducă fără bani. Astfel băieții au ajuns la Vatici.

Mulțumim lui Dumnezeu pentru călătoria pe care am avut-o și pentru că a lucrat prin noi să vestim oamenilor din sat Evanghelia.