Impactul antrenamentelor Taekwon-Do asupra doamnelor şi domnişoarelor

Care este impactul Taekwon-Do asupra femeilor? Această întrebare am primit-o de la o persoană, care a comentat la articolul Care este legătura între Taekwon-Do şi Creştinism:

Buna ziua, D.Vasile! Va multumesc anticipat pentru raspunsurile acordate! Intrebarile mele sunt:
1.Dvs ca si Instructor,dar totodata si Consilier , considerati ca acest tip de sport – Taekwon-Do – este binevenit pentru o persoana de gen feminin, care are o sensibilitate si feminitate nuantata, dar desigur pe care nu o expune la vedere? Si cum va influenta aceasta, tipul de caracter ?
2. Care este timpul zilnic necesar alocarii acestui tip de sport, deoarece planificarea prealabila este unul din pilonii de baza in propria-mi viata?
Date informative suplimentare: Poate va intrebati: ” Pentru ce este necesar unei domisoare de 23 ani, un astfel de sport? ” Raspunsul la intrebarea aceasta este: “Consider ca ideea principala a mesajului transmis de Dvs: “Biruinta asupra slabiciunilor proprii”, ar fi unul din raspunsuri la aceasta intrebare, iar un altul ar fi: ” Consider ca fiecare dintre noi in aceasta viata , trebuie sa realizeze maximum posibil din potentialul cu care l-a inzestrat Dumnezeu, atit pentru el cit si pentru semenii sai.” Eu va multumesc anticipat pentru raspunsurile acordate si Va multumim pentru tot ceea ce faceti pentru omenire! O zi buna in continuare! Cu profund respect, E.M.

domnișoare taekwondo

1. Taekwon-Do este arta care învaţă fineţe

Fiecare artă adevărată învaţă fineţe şi îl face pe om sensibil, rafinat. Aşa este cu muzica, pictura, etc. Dacă însă oamenii nu au o temelie spirituală autentică, arta poate să-i ducă în imoralitate, aşa cum se şi întâmplă de multe ori în rândurile celor ce o practică. Ca să nu mergem prea departe cu exemplele, uitaţi-vă la actorii de la Hollywood şi la felul de trai al unora din ei. Au ajuns să fie o privelişte pentru toţi oamenii şi unii din ei îşi spumegă imoralităţile fără nici o ruşinare. Aceasta nu mai este artă, ci destrăbălare. Artele marţiale sunt artă şi menirea lor este, în primul rând, să ajute pe om la zidirea unui caracter integru, mai presus de realizarea performanţelor fizice. Nu toţi antrenorii şi învăţătorii de arte marţiale urmăresc aceasta. Unii, procedează cu această artă tot aşa cum fac cei de la Hollywood şi nu este bine. Sfatul meu pentru autoarea comentariului este să aleagă bine mai întâi la ce antrenor va merge să se antreneze, ca să nu se trezească apoi cu un caracter deformat, care se va răsfrânge extrem de grav pentru ea şi pentru alţii în cazul când va merge la un învăţător fără valori corecte şi care nu transmite valori corecte.

2. Taekwon-Do nu deformează corpul femenin

Sunt anumite feluri de sport care dezvoltă anumite grupe de muşchi ce le face pe femei şi fete să nu mai arate atât de feminine şi graţioase în mişcările şi exteriorul lor. Taekwon-Do nu face parte dintr-o aşa categorie de sporturi. Chiar invers, Taekwon-Do dezvoltă toţi muşchii în aceeaşi măsură şi nu atât volumul muşchilor cât puterea, coordinaţia, supleţea, etc. De asemenea, antrenamentele Taekwon-Do dezvoltă aparatul vestibular, respiraţia corectă şi este deosebit de folositor pentru fete şi femei să practice această artă, mai ales în vremuri ca ale noastre, când este atât de puţină mişcare fizică şi sănătatea tuturor are de suferit în urma acestui fapt.

3. Impactul Taekwon-Do – disciplină şi insistenţă

Dacă doreşti să înveţi această artă, va trebui să-ţi faci o disciplină proprie şi să menţii această disciplină. Eu practic Taekwon-Do de 19 ani şi acum îmi ia câte o oră zilnic pentru antrenamentele mele. Înainte, când făceam sport de performanţă, adică când mergeam la competiţii, practicam şi până la 5-6 ore în zi. Pentru a avea un progres în învăţarea artei Taekwon-Do sportivul va trebui să practice cel puţin o oră zilnic. Aceasta te va învăţa o disciplină şi insistenţă care îţi va fi de un mare folos în toate aspectele.

La încheierea articolului aş mai vrea să mai dau un sfat important domnişoarelor şi doamnelor care practică Taekwon-Do. Astăzi a devenit obişnuit pentru o mare parte din reprezentantele genului femenin să  prefere haine care care pun în umbră feminitatea lor. Este foarte bine pentru doamnele şi domnişoarele care practică Taekwon-Do să aleagă totdeauna să poarte haine care scot în evidenţă feminitatea lor.