GRAVITY – un film care te motiveză să înveți a te ruga

Am auzit de la fiul meu David despre filmul „Gravity” (Gravitația) și chiar plănuiam să mergem împreună să-l privim. Cu părere de rău n-am reușit să mergem cu David (mai mergem odată) dar am avut posibilitatea să văd azi filmul in format IMAX 3D. A fost o experiență deosebită.

Gravity (Sandra Bullock)

Subiectul filmului este odisea unei astronaute (rolul jucat de Sandra Bullock) care reuștește să ajungă pe pământ după ce stația lor spacială exploadează și ea trece prin încercări de neînchipuit  rămânând singură în spațiu. 

La un moment, când era în mare disperare și credea că moartea este inevitabilă, astronauta vorbește singură cu sine și a spus aproximativ următoarele cuvinte (nu este exact, scriu și eu cum îmi amintesc). Ea zicea că peste 10 minute va interveni moartea și nu vrea să moară. Plângănd și foarte îngrozită spunea că toți oamenii mor, dar ea va muri astăzi și nimeni nu va ști de moartea ei, nimeni nu o va plânge și nimeni nu va face nici măcar o rugăciune pentru ea. Apoi, a spus că ar vrea să se roage singură, dar nici ea nu știe cum să se roage pentru că nimeni nu a învățat-o.” Priveam și mă gândeam că ea prezintă o tristă realitate a zilelor noastre. Oamenii fac universități, ajung să zboare în spațiul cosmic și toate acestea fără să aibă cele mai elementare cunoștințe despre Dumnezeu și cum să zidească o relație cu El. Rugăciunea este primul lucru pe care trebuie să-l învețe fiecare om. Trebuie să știi cum să te rogi și cum să trăiești ca să-ți fie ascultate rugăciunile de Dumnezeu. Și trist este că cei mai mulți oameni își dau seama de gravitatea analfabetismului lor spiritual doar în fața morții. 

Prin mare minune progagonista filmului a reușit să se întoarcă pe pământ și Dumnezeu i-a păstrat viața. Foarte frumos este realizat filmul și cutremurător este redat momentul când ea ajunge să atingă din nou pământul. Atunci, plină de recunștință, a spus: „Mulțumesc”. Nu a fost clar cui a fost adresat acest mulțumesc, dar se subînțelege că lui Dumnezeu. Cel puțin eu așa am înțeles. 

Și mai este un lucru la care m-am gândit. Dar oare prietenii mei știu toți să se roage? Prietenii tăi știu toți? Știu ei cât este de important să intre în Noul Legământ cu Domnul Isus Isus Hristos și cum ă se adreseze lui Dumnezeu când vor fi în momente grele? Să ne grăbim să le spunem.